torsdag 18 november 2021

När det tryter ....

Ork eller lust, eller kanske både-och. 

Struntade i att alls fundera på att blogga. 

Mötte mig själv i badrumsspegeln och såg min mamma. 

Gick på promenad, men orkade inte gå långt. 

Jag har, tro det eller ej, minst fyra kattungar som spinner i mitt bröst. 

Minst. 

Senare på dagen skrollade jag lite förstrött på svt.play. 

Jag tycker så mycket om dokumentärer och föll pladask för den här - Målbrottskören -. 

Tjugoåtta minuter med unga pojkar/killar/nästan män vilka - till sin fasa - kommit i målbrottet. Ja, någon tycker om det, andra sörjer sopranrösten. 
Någon växer fem centimeter på några månader och vill absolut inte bli längre. Någon annan tränar på gym och vågar inte fråga någon flicka om hon vill gå på bal med honom. Tänk, om hon säger nej. Så många känslor! Var pojkarna hemma i Malå så öppna i högstadiet?

Ja, en ren ynnest att få ta del av dessa ungdomars tankar om livet i allmänhet och målbrottet/tonårstiden i synnerhet. Och framtiden. 

Tack SVT och tack till Ina Homqvist och Martina Carlstedt som gjort den här dokumentären. En liten pärla, enligt mitt sätt att se det.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag tror att den gått tidigare, har för mig att jag såg den då. Älskar ju också dokumentärer. Började se på en i tvåan kl 20, om en flicka från ett strängt religiöst hem som förälskar sig i en hiphopartist med ”något” annorlunda språkbruk. Men jag tyckte att den var urflippad och det kändes som om de flesta var mer eller mindre drogade. Jag stängde av, blev beklämd.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ,-)

Bloggblad: den missade jag - om det nu var nånting att missa, alltså -. Hade helt missat också att Målbrottskören gick igårkväll. Nåja, det gör ju inget.

Bert Bodin sa...

Tacka vet jag SVT!

Började se en Dox-film sent igår kväll. Så sent att jag var tvungen avbryta för sömn.

Den finns på play. Handlar om det hemska Tjetjenien.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, jag älskar SVT! Hittar ofta så många fynd där!

mossfolk sa...

Varje gång maken vill diskutera vilka filmkanaler vi ska ha brukar jag svara att jag klarar mig utmärkt med svtplay. Det finns så mycket bra!
Målbrottskören har jag missat -tack för tips!

Elisabet. sa...

mossfolk: vi har ganska många kanaler, men det är ju SVT vi huvudsakligen tittar på. Det mesta andra är i mina ögon rent dravel.