fredag 22 april 2022

    Ära vare Bokbörsen!

Lars Klintings underbara böcker om insekter, fåglar och olika träd, har under många, många år funnits i min bokhylla. En fågelbok (likadan som den här på bilden) fick jag som 1:a-pris när Gunnar i Jämtland anordnade en rolig tävling - han hade placerat en webbkamera i anslutning till ett fågelbord och nu gällde det spana in när det var som allra flest fåglar på bordet, sen gällde det att snabbt som blixten klicka på "ta en bild" och den som lyckats fånga flest matgäster bland solrosfrön och annat, skulle få Första Fågelboken som vinst. 

Så här såg det ut, då, när det begav sig. Men jag häpnar .., 2008 .., är det verkligen fjorton år sedan den tävlingen gick av stapeln!!? Detta är inte vinnarbilden, bara så ni vet.

Ni kan tro att jag tillbringade mycken ledig tid vid datorn, spejandes på fågelbordet och tro det eller ej, jag vann, men minns inte antalet fåglar som kom med på bilden! (Detta var innan jag lämnade Skåne och flyttade till Halland).

Nåväl, den vinsten hamnade flera, flera år senare hos minstingen i Malmö, i from förhoppning om att denne gosse kanske, kanske, kanske skulle komma att dela sin farmors intresse för fåglar. (För närvarande är det enbart dinosaurier som gäller).

När jag så, för några dagar sedan, upptäckte ett blått fågelägg på marken och undrade vem  som kunde vara far eller mor till det lilla ägget, tipsade Babsan mig om att titta i Fågelboken och då kom jag ihåg att aaaah, jag har ju inget exemplar kvar! 

Men nu är det ordnat. 

Googlade bums på Bokbörsen.se och där fick jag dessa tre böcker till priset av 174 kronor! En titt på Adlibris visar att enbart fågelboken betingar ett pris av 136 kronor! Som jag älskar Bokbörsen!

Tänk, så mycket man kan lära sig av en bok ämnad för barn. Följande kan man bland annat läsa på bokens baksida: 

"I första Fågelboken får du också veta en mängd roliga fakta om fåglar. Lars Klinting, som både tecknat och skrivit, blir en fin handledare på dina första fågelturer. Vi inom Världsnaturfonden har därför valt boken till Årets Pandabok för barn och ungdom 1989. Lycka till i fågelmarkerna!"

Ja, vi är ju alla barn i Vår Herres (eller Frus) hage, så det blir perfekt. Håll med om att det var ett fynd!

Säljare var en herre vid namn Stig, från Falköping. 

(Mer om Lars Klinting kan man läsa här. Han var född 1948 och dog 2006, blev alltså endast femtioåtta år gammal). 

1 kommentar:

gunnar i vaplan sa...

Helt otroligt vad åren går, Det var riktigt kul med fågelkameran och tävlingarna.
/gunnar/