söndag 17 april 2022

   Sånt som blir till minnen ...

Berlin. 
Gatan som blev till "vår" gata .., där, i slutet - eller början - svängde man in till hotellet. Tänk, så fort nånting blir till "hemma" .., blir till någon slags trygghet, ja, så är det i alla fall för mig.
Och så mycket trevligare - enligt mitt sätt att se det - med inte-bara-asfalt. 


Nånting som förvånade mig var dom olika storlekarna på all gatsten i Berlin. 
Dom här var  r i k t i g t   stora och behagliga att gå på. 


Titta, så vanvettigt vackert!


Och bland större stenar, några mindre. 


Inte långt från hotellet, men perfekt med en kaffe och kaka och att slå sig ned och bara titta på förbipasserande. 


Å, så god jag tyckte att den såg ut, men valde en annan .., en som påminde om Möllers milanokakor (som inte längre säljs). Stor besvikelse. Den visade sig vara torr och hård. Borde ha chansat på den här.


På varje cafébord fanns små askfat och vi såg ovanligt många som rökte - och ofta lååånga cigaretter - så där som Look (som jag själv smygrökte i min ungdom).


Vykort fanns att köpa och jag som en gång i världen väl slog svenskt rekord i vykortsskrivande, köpte ett - säger  e t t - enda vykort och det har jag inte ens postat ännu. 


Inte långt ifrån bokhandeln där vykortsstället stod och lockade, fanns det här före detta vattentornet, vilket nu förvandlats till "kindergarten" - nån slags förskola. 


Men nu är det vardag igen - om än påskdag -och pv sitter och läser dagstidningen .., Harry ligger på soffan och sover så gott .., Sigge är ute på vift (ligger ofta i växthuset) .., och solen flödar. Medan jag suttit här och lagt in bilder, har vi mellan varven tittat på "En plats i solen" där hugade britter letar ett det perfekta boendet, nu var det i Lanzarote. 

Och just nu .., upplopp i Malmö igårkväll. 
Jag blir  g a l e n och vill inte titta.

8 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Alltså - vad har den där dansken här att göra, egentligen. Jo, vi har yttrandefrihet, men vilka hoppas han ska ansluta sig till åhörarskarorna? Ska han värva röster i det svenska valet, eller vad?

Jag förstår att polisen råkar illa ut. De ska ju följa lagen och skydda den som håller mötet. Detta förstår inte våldsverkarna.

Bert Bodin sa...

Tillägg till ovanstående.

Nu hörde jag att dansken tydligen är svensk medborgare.

Bert Bodin sa...

Nu har jag läst på lite mer. Han siktar tydligen på att komma in i Riksdagen.

Bevare mig!

WalkaboutSweden sa...

Tänkte på dig när jag hörde om upploppen (vägrar att titta på eländet).
Jag vet inte om du har oron som följeslagare i livet Elisabet, men om det hade varit min son som varit polis i Malmö så hade jag nog haft magsår vid det här laget.
Kanske får man mer insikt när en närstående själv kan berätta hur de har det. Svårt att r i k t i g t veta när det gäller medierna.

Hur ska de kunna rekrytera nya poliser när arbetssituationen ser ut så här, tänker jag?

Det går utför...

♥ ♥ ♥

Bloggblad sa...

Jag fattar inte heller hur man kan ge honom tillstånd när alla vet att det blir upplopp???

Det är så roligt med dina iakttagelser av detaljer och att du ger dig tid att dela dem med oss. Jag gläds alltid åt dina inlägg.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: och tänk, att människor låter sig provoceras så till den milda grad! Så glad och lycklig han ska vara, herr P vars namn jag ALDRIG lär mig.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: såg en bild igår på en hjälm med visir, där insidan var blodig. Då beslöt jag mig för att inte titta på fler bilder. Slutar jag inte, kommer jag att fyllas av ett sånt oresonligt hat och det bara tär på ens inre.

Elisabet. sa...

Marianne Bloggblad: Tack, så vänligt av dig!