torsdag 12 maj 2022

Avsnitt 2 ....

Så har jag nu ikväll - sittandes ensam här nere - tittat på den andra delen av SVT-dokumentären "Håll Sverige vid liv". 

Lika intressant ikväll! 

Det enda som jag tycker är knepigt, det är den lååånga introduktionen och ibland också dom ständiga hoppen mellan dom olika orterna. Hädanefter ska jag titta på svt.play och helt enkelt skippa dom första minuterna av programmet. 

Fantastiskt var det att få följa med på en operation av hjärnan, där en tumör - stor som en pingisboll - plockades ut. Är det en yrkesgrupp jag verkligen beundrar, så är det väl ändå hjärnkirurger! 

Och jag led med mannen som hade ryggskott och hade sååå ont. Kom plötsligt ihåg när Tommy låg på ryamattan hemma i Malå och inte tog sig någonstans och läkaren, som var ledig, kom cyklande hem till oss och gav den arme kraken en morfinspruta. Det var just ryggskott och vilken enastående service av läkaren som, om jag minns rätt, var Sten Bergmark. .

Gripande var också mötet med dom två patienterna som båda blivit förlamade och nu satt i rullstol. Särskilt mannen (som hade såååå blå ögon!) hade det kämpigt. Han hade rest sig upp och fått ett blodtrycksfall, ramlat mot väggen med huvudet och pang - förlamad -! 

Så fort kan det alltså gå.  Bäst att hålla i sig i trappräcket när jag nu ska gå i säng.

Inga kommentarer: