torsdag 12 maj 2022

     Dagens fönster och ännu lite till ...


Och det fönstret fångades i ett sommarhus någon mil härifrån, det var hos vänner till pv från Ljungbytiden. 

"Och ännu lite till" ?

Jo, det ska jag tala om. 

1. Vad jag absolut för mitt liv inte begriper, det är detta att vår regering låtsas som om det verkligen inte är genomtänkt förrän på söndag, ja, huruvida vi ska ansluta oss till Nato eller inte. Statsministern reser kors och tvärs till andra statschefer/presidenter och får löften om bistånd utifall-att, men ändå är det som att vi vanliga dödliga inte begriper att det redan är avgjort. 

Och ja, jag inser att vi ska ge ett slutgiltigt besked ett visst datum, men varför låtsas?
Menar dom verkligen att det ännu inte är bestämt? Nej, det tror jag inte på. 
Och ännu mera ja, jag tillhör dem som skulle rösta "ja", men man kan ju ändå tycka till.


2.  Reklam, det tycker jag är intressant. 
Enligt mitt sätt att se vimlar det av bedrövlig reklam .., Verisure, t.ex där man spelar på rädsla för inbrott (såklart) och till synes trygga Verisure-anställda kommer till räddning likt Stålmannen. Ica-reklamen var rolig i början, men det var då det. 

Keno-reklamen tycker jag om; särskilt den där det gotländska, lite tafatta paret - nyrika och på holiday - har bestämt sig för en te-ceremoni i Japan, men det tar ju sån tid! Jag undrar hur mycket deras gotländska dialekt betyder i sammanhanget?,
"Ja, nu ska det tydligen filtreres ännu en gång" .. säger mannen, som inte längre är sugen på te.
Jag ler lika mycket var gång jag hör eller ser den!

Här är en äldre film med samma tema. 

Bästa reklamen tycker jag fortfarande är där en ung man kliver ur sin bil och har klarat körkortet, han drar upp byxorna lite och får en kram av sin mamma eller om det möjligen är hans flickvän? Jag trodde tidigare att reklamen gällde Söderorts körskola, men pv sa att det var ett försäkringsbolag; antingen Länsförsäkringar eller Trygg Hansa. (Och då är ju reklamen inte sååå bra, då jag inte kommer på vilket bolag det gäller ..., jag blir liksom bara inuti-varm och glad av den filmen). 

3. Och så ska högerextremisten Rasmus Paludan hålla ett möte i Göteborg. 
Måtte det inte spåra ur!


Ungefär så. 
Vi däckade  t o t a l t  igår, pv och jag själv. 
Gick i säng hur tidigt som helst, vaknade vid tresnåret - genomblöt av svett - men nu är det okej igen. 
Läste någon artikel på nätet att man helst borde ha ett annorlunda vaccin än de tidigare, vid fjärde sprutan. Så var det inte för oss. Här var det Pifzer hela tiden. Och inte var skyddet så mycket att hurra för .., redan efter tre veckor sjunker det rejält. 

Nåväl. 
Gjort är gjort.

14 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Ja, du. Det händer mycket i omvärlden, dvs. allt utanför mig själv.

Jag fick 3 pfizer och den fjärde blev Moderna. På rekommendation. Kände inget efter de tre första. Reagerade milt på den fjärde.

-----

Reklam kan vara intelligent. Den mesta är det inte. Bara irriterande.

Sällsynt tittar jag på kommersiella tv-kanaler, och gör jag det, så gör jag det sisådär en kvart-tjugo minuter in i programmet. Ett knapptryck och jag kan se det från början. OCH SPOLA FÖRBI REKLAMEN!
Det är då man upptäcker att timslånga program endast är en dryg halvtimma.

-----

Det blir NATO-ja för mig också.

Rexxie sa...

Jag gör som Bert och hoppar förbi all reklam. Hur bra som helst!

I morgon är Paludan här i Västerås. Kommer inte att åka ner på stan. Hoppas att ingen annan heller åker dit; om vi bara ignorerade honom skulle han tröttna.

Elisabet. sa...

Bert: ofta slår jag på fyran på morgnarna och så står den på någon timme och då hinner det bli många reklamavbrott ,-).

Dubbelörn sa...

Jag fick också mitt 4:e vaccin förra veckan.

Sköterskan gratulerade mig till högsta vinsten. Ojdå, visste inte att man kunde vinna något svarade jag. Jo jag hade vunnit den bästa vaccincocktailen.Enl henne så visade alla resultat att bästa motståndskraften fick man när man blandade flera sorter.

Jag fick de två första Astra, tredje blev Pfizer o nu den fjärde blev Moderna.

Det var enbart fr första vaccinet som jag kände av biverkningar som de du beskriver. De övriga tre har jag inte märkt något av.

Kram ElisabetH

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, tänk om människor vore så kloka! Inte en kotte skulle gå dit, så kunde han stå där för sig själv och prata till ingen.

Gunnel sa...

Jag har bara fått Pfizer alla 4 gångerna. Man hoppas ju att skyddet räcker en längre period, men det gör det inte.

Har också tänkt på hyckleriet med hemligheterna kring ja eller nej till Nato. Alla förstår ju att det blir ja. Vad skulle annars Boris hit för. Jag är fortfarande nja till Nato men böjer mig för majoriteten, jag och Göran Greider får grumsa för oss själva.

Anonym sa...

Ha ha, Verisure... verkar vara bara bluff. Läs Robban Aschbergs 200 minuter på Aftonbladet så fattar man. Googla: aftonbladet verisure 200 sekunder

Jag sätter på Nyhetsmorgon på TV4Play ca kl 8 och väljer "Se från början" och då är all reklam borta :-)
Om jag någon gång ser ett program där reklam kommer, så klickar jag på ljudets AV-knapp.
/Biggan

Babsan sa...

Jag ogillar reklam i allmänhet.Detta med NATO resonemanget är inte klokt de har ju redan bestämt sig.Jag tvekar mycket p g a kärnvapenfrågan och vilken president det blir efter Biden.

Elisabet. sa...

Biggan: menar du dom när nakenshowerna som dom - olovandes - bjöds på? Ja, det är nog många som nu har larmet som tar på sig morgonrocken innan dom lämnar sovrummet ,-). Smart det där med att se på play och börja om från början!

Elisabet. sa...

Babsan: ja, må Vår Herre styra över det amerikanska valet, så att rätt person vinner. (Utifrån vår synpunkt sett). Själv vill jag följa i Finlands fotspår. Det känns tryggt, tycker jag, men nog lär vi få på moppo av herr P.

Anonym sa...

Jag fick Moderna de 2 första sprutorna, och kände mig vissen ett par dar. Ingen feber som många får. De 2 senaste sprutorna har varit Pfizer och blev bara öm och trött. Så trots blandningen var jag PCR positiv före den fjärde...

Verisure har fått mig att känna mig trygg de senaste 20 åren. Slippa känna oro att någon obehörig varit i huset när jag kommer hem. Det kostar en slant så jag prioriterar trygghet högt!
Min 81-åriga mor blev väckt o överfallen vid ett inbrott. Hon blev aldrig trygg igen.
/ Carin

Elisabet. sa...

Carin: angående Verisure, så är det själva reklamen jag tycker är dålig. I Ystad bodde exet och jag utanför stan, ute på landet. Inga grannar som hade insyn. Där hade vi inbrott och jag upptäckte det när jag kom hem från jobbet och upptäckte att kattungarna - som vi hade i tvättstugan - lekte omkring på rumsgolvet. Resten av tiden i det huset, vågade jag aldrig köra direkt in på gården, utan passerade för att se om någon bil stod parkerad på infarten.
Så jag kan verkligen förstå din mamma, ja, den som har larm.

Turtlan sa...

Har ingen kunskap om för eller nackdelar med olika eller samma vaccin. Inte heller hört något. Tänker att vi människor har olika variationer på vårt immunsystemet. Så kombinationen av vaccin kanske är svårt att säga. Funderar så.
Men antagligen görs det diverse studier inom området så vem vet. En dag kanske vi vet.

Elisabet. sa...

Turtlan: nej, vi har ju heller ingen kunskap, så vi tar det som erbjuds och hoppas på det bästa. Och nu mår vi ju hur bra som helst. Inte ens en ömmande arm.