onsdag 11 maj 2022

     Den där fjärde sprutan ...


Bilden: målning av Sven Ljungberg. 

Den visste var den tog. 
Såååå dålig jag har varit idag! Det kändes precis som första dagarna med covid. Frusen, hurven, ont i kroppen, huvudvärk, ont i kroppen och illamående. 

Pratade med pv som funderade på att gå hem tidigare idag, ja, först skulle eleverna göra ett prov, men han kände precis som jag själv. 


Nu har jag i timmar legat på soffan Ektorp, tillsammans med Harry. 
Lyssnat till P1 som handlade om den felaktiga översättningen av muslimer/islamister vilket orsakade sådan uppståndelse ..., och programledaren - som ju ändå är kollega med den ansvarige på redaktionen - ställde ganska tuffa frågor; eller ställde honom till svars, mer som. 

Europapodden lyssnade jag på också. 
Att Daniel Alling (numera Nordegren & Epstein) ska bli korrespondent i Tyskland igen, ja, men det kan nog bli bra. Eller  b l i r   säkerligen bra, men jag kommer att sakna Caroline Salzinger. 

I det här avsnittet var Susanne Palme i studion; hon är ju EU-expert/korrespondent. Det slog mig att hon ofta använder sig av ordet "väl" när hon ska förklara nånting och då låter det - i mina öron - lite osäkert. Men jag gillar henne skarpt, för att inte tala om programledaren,  han som aldrig avbryter sina gäster, Claes Aronsson. 

Nu ska jag lägga mig raklång på soffan. 
Ajöken, sa fröken.

8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Stackare! Jag har inte känt något efter mina sprutor. Möjligen gav mig influensasprutan huvudvärk, men det är borta sen länge. Inbillar mig nu att jag ska hålla mig pigg och kry av all björksav jag ”huttat” i mig. Jag frös in som iskuber, nu är säsongen över.

Hoppas att ni kvicknar till snart! Jag har äntligen landat i soffan och är sysslolös, tusan vad körigt det har varit ett tag ...

Babsan sa...

Huuva hoppas det känns bättre nu mot kvällem🤗🥰

Tony sa...

Fin tavla. Förstår att jag lyssnar alldeles för lite på radion, när jag gör det märker jag ofta hur bra program de har, särskilt P1. Krya på dig.

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, björksav låter hälsosamt, men s t r ä v t. Gott ..?

Elisabet. sa...

Babsan: nej, det blev bara värre framåt natten, men nu är det okej!

Elisabet. sa...

Tony: ja, visst är den fin .., önskar att den vore min bara! Jag tycker nästan att man anar vår-doften när man tittar på den!
P1 är en guldgruva, tycker jag.

Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...

En riktig reaktion på sprutan alltså. Själv har jag aldrig reagerat på någon av sprutorna. Jag får inte ta den fjärde sprutan, pga att jag har post covid. Öskar att jag vore frisk igen och inte så förbenat slutkörd,

Elisabet. sa...

Irene Lundmark Alm: tidigare har pv alltid reagerat på vaccinet, men inte jag. Men nu åkte vi dit båda två. Önskar av hela hjärtat att du kryar på dig, Irene!