tisdag 10 maj 2022

     Efteråt ....

Hemma efter besöket i Falkenberg. Vaccineringen gick geschwindt, inga problem och Pfizer även den här fjärde gången. Vänlig sköterska. Inte särskilt många i väntrummet. 

Därefter ett besök på Röda Korsets "Kupan" (återvinning/välgörenhetsbutik) där pv inhandlade en rutig skjorta för 45:- och själv köpte jag det allra vackraste kakfat, två ugnsformar och en lindblomsgrön duk (5:-) .., ja, vilka fynd! Ska ta bilder i morgon. 

Halv fem hade jag tid hos optikern. 

Togs emot av en ung kvinna med lockigare hår än mitt eget (och låååångt) och efter en halvtimme var det optikerns tur att ta sig an mig. Det visade sig vara en långbent herre i 35-årsåldern kanske .., han hade tatuerade armar och frågade var jag kom ifrån och jag gissade att han var norrifrån, kanske från Ångermanland? 

Nej, det blev som vanligt .., han sa att han hade växt upp i Eskilstuna. H u r  många gånger har jag inte fått det svaret när jag trott mig höra nyanser i en dialekt och så är det alltid detta Eskilstuna!! 

Jag frågade om hans föräldrar arbetat inom samma gebit, för det är ju ofta så ., att är föräldrarna läkare går inte sällan deras ätteläggar i deras fotspår. Likadant inom polisen och säkert många andra yrkesgrupper. Nej, så var det inte, däremot var hans bonuspappa optiker, ja, det är ju nästan samma sak. 

Vidare berättade han att av de som läste samtidigt, av dessa var det endast en säger EN .., som inte hade föräldrar med anknytning till yrket! Tre års högskoleutbildning (ja, jag frågade). Intressant. Om han trivdes med arbetet? Jodå, men saknade kollegor.

"Jag träffar många människor per dag, det är inte det, men det är snabba och mer som ytliga möten", sa han. 

Ja, det är som att arbeta i butik, tänkte jag. 

Fick veta att jag har på tok för dålig syn, vilket inte var någon nyhet. Bedrövligt dåligt, helt enkelt. Det blir nu progressiva glasögon och fy, så tråkigt! Och nej, ingen starr. Var så slut på efteråt, så jag orkade inte stanna kvar och prova ut bågar .., jag mådde nästan illa. 

Kom hem .., hade huvudvärk .., gav harry ett tuggben .., pv satte sig för att rätta proven i naturkunskap men tände först i kaminen .., det regnar friskt ute (heja, det behövs verkligen!) och jag tog på mig nattlinnet och en ullkofta - vilket enbart var för att det kändes tryggt -.  

Ungefär så.

8 kommentarer:

Babsan sa...

Jag har haft progressiva i över 15 år,klockrent om du frågar mig och då har jag haft glasögon i 62 år.Du kommer att tycka det är👌

Bert Bodin sa...

Progressiva är hur bra somhelst. Men kräver en invänjningsperiod.

Men varför hoppade du över bågarna. Då blir det ju inga glasögon. Hm...?

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jag var för trött och totalt slut i ögonen efter undersökningen. Dessutom vill jag gärna ha med mig typ Lena som smakråd. På torsdag eller fredag kanske jag kör dit och väljer bågar i lugn och ro.

Elisabet. sa...

Babsan: låter bra! Minns när pappa Ivar hade fått "läsruta" på glasögonen, dåtidens progressiva, vilket elände det var från början ,-)

Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...

Inga problem med progressiva glas, men var försiktig i trapporna från början.

Turtlan sa...

Jag har också progressiva glasögon. Det är som tre olika nivåer på de. Nära, mittemellan och längre bort. Hette något fint hur det slipade. Lite konstigt i början men bara köra på så lär man sig. I början tänkte jag lite Hjälp men det blev bra. Inställelseperiod! Inte ta av och på så mycket under dagen är det bästa. De är på mest hela tiden nu.
Ångrar lite att jag inte passade på beställa ett par till i variant solglasögon. Det kan ju bli ganska glittrigt på sjön.

Ja det är svårt välja bågar. Jag gillar med ”ploppar” mot näsan så inte bågen ligger direkt mot näsan. Men där kan man tycka olika.

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Turtlan: fick ett mejl från en kär vän som tipsade om att man inte NÖDVÄNDIGTVIS kanske behöver ha progressiva, så det ska jag ta upp med den tatuerade herr optikern (obs. inget nedvärderande i detta) och höra om det skulle fungera för mig. Avskyr att ständigt använda glasögon, men går det inte, så är det ju bara att acceptera det hela.