söndag 19 mars 2023

    En söndag i mars ...

Tänk, sedan i början av veckan har vi skymtat små blåsippesällskap i den häck som växer mellan Ecke och Britts tomt och Ejdervägen. Bilden är från ett tidigare år, men ni förstår väl ändå. På min vackra almanacka - den jag köpte av illustratören Henning Trollbäck - har jag inte bara skrivit in blåsippans uppdykande, utan även att vi nu har mängder med bofinkar vid fröautomaterna. Härligt!

Det är mycket möjligt att bofinkarna hållit sig på andra platser - här i närheten - i vinter, men jag har i alla fall inte sett till dem tidigare. Nu väntar jag otåligt på sädesärlan ., därefter brukar det rassla till och så fylls det på allt eftersom. Tyckte mig även se en stenknäck på samma ställe,  jo, den tillhör tydligen stannfåglarna!

Vi har idag ätit lunch på Haverdals Golfrestaurang - en helt ljuvlig lunch -! Dagens rätt var Dansk fläskstek med knaprig svål .., potatis, sås, brysselkål, flera skålar med ugnsrostade rotsaker (kålrot, morot, palsternacka, lite paprika), strimlad rödkål (och även varm rödkål) och till detta äppelkompott - som en slags äppelmos men med stora äppelbitar/klyftor i), ja, det var det godaste jag ätit där någon gång. Blomkålssoppa till förrätt, för den som så önskade. 

Och precis nu åkte pv iväg för att hämta upp körkompisen Lotta och därefter iväg till Holms kyrka. Konserten börjar klockan 16.00, så det är mer än två timmar att finslipa på sångerna, innan det där dags för uppträdande. Här en länk till kyrkan.

Roligt också med svenskt guld i skidstafetten! Det behövs sannerligen, i tider när man som medborgare i det här landet känner sig känner sig som slängd på soptippen (tänker på Erdogan). Tack alla härliga skidåkare och andra idrottsmän som håller fanan högt! hälsar Elisabet.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Inte en blåsippa i sikte vid vår stuga på vanliga stället. Men snön var borta och snödropparna såg inte så ledsna ut. Två tranor hade landat på en av åkrarna de brukar besöka. Lite vårtecken får det räknas som. Här hemma skymtar tulpanblad i rabatterna.

Bert Bodin sa...

Det är Erdogan som ligger på min soptipp.

Elisabet. sa...

Bloggblad: det är krokusar och späda, späda tulpanblad som tittar upp, annars inget. En sååååån sen vår! Eller, trögstartad.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, han också!