tisdag 21 mars 2023

    En vanlig tisdag ....


   Foto: Michael Benanav, NY Times.

   Tisdagmorgon. Tur att man står stadigt, ty för ovanlighetens skulle är det riktigt fint ute när klockan       är sju på morgonen! Då har Sigge redan varit igång sedan femtiden, då han kom promenerande in i         mitt sovrum och högljutt deklarerade att nu ville han ha FRUKOST! (I vanliga fall vill han då gå ut,       kanske har vi glömt att ställa pannrumsdörren på glänt - där är ju kattluckan -, men så var det inte nu).

   Ganska lustigt är det ju, att Sigge  i n t e  går in till pv, nej, han vet att där blir det inget     uppstigande klockan fem för att servera fjortonåringen lite kattmat.

   Och nu, några timmar senare, är vi på gång att starta dagen mer på riktigt. Jag läser mejlet från min syster i Australien och hon skriver bland annat följande: "Natten mot igår hade vi nog den värsta stormen vi haft på länge och det var ett under att inte fönsterrutor och tak flög iväg. Stora träd slets upp med rötterna lite över allt, men inte här i Hallett Cove, som tur var. På eftermiddagen hade det lugnat ner sig och min tomt såg förfärlig ut, med löv, kvistar och skräp precis överallt, så jag röjde upp det värsta."

Här ett klipp från 7 News, det handlar om stormen. 

Nu blir det till att sätta lite fart. En tur till Falkenberg står på schemat .., mera räfsning .., jag ska baka ett bröd på havremjöl, bikarbonat och en massa frön .., ska bli intressant att se hur det blir.

Over and out!

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Brödrecept emotses. Om det blev bra, alltså. 🤔😏

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Brödet blev JÄTTEGOTT!
Recept kommer.