torsdag 23 mars 2023

Glädjen över en fin tapet .... 


Tänk, att man kan bli så själaglad - rent av lycklig - över en tapet. 

Men så är det. 

När pv satte upp de första våderna greps jag något som liknade panik ..., och såg för min inre syn hur hela köket skulle bli ett enda virrvarr av blommor och blader. 

Så blev det inte. 

Det blev hur fint som helst.  Och varje gång jag nu kommer in i köket, då får jag en känsla av att jag befinner mig i närheten av en somrig äng. 

Skåpdörrarna kommer att målas i vitt, liksom lister och annat. 

Några tavlor lär jag inte sätta upp .., det blir för mycket av det goda, men det kanske inte heller behövs. 

Rören på väggen är av koppar och var - innan målningen - mörkt bruna och jag avskydde dem och kunde inte begripa hur man ens kunde komma på tanken att ha rören utanpå väggen. Bad pv att måla dem vita och nu tänker jag knappt på dem. 

Köksstolarna målades i någon slags lindblomsgrön färg för något eller några år sedan ., återstår att se  hur vi gör med bordet. Hunden Molly som vi hade hand om under flera veckors tid, lyckades att krafsa på bordsskivan, så antingen målar vi om det, eller så får det bli ett nytt köksbord. 

Nu  är klockan snart tjugo i tio på kvällen. Frånsett kanske två timmars paus, har  pv varit igång mest hela tiden. Själv har jag röjt det som gått att röja .., dammsugit, rastat Harry, krånglat mig förbi tapetserarbordet som tar upp en stor del av köket .., åkt och handlat och hämtat ut ett paket i Slöinge, räfsat en stund och slutligen tagit siesta under den timme som solen visade sig!!! Det kändes som ett smärre mirakel.

8 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Diskret blommigt, skulle jag kalla det mönstret.

En vanlig man sa...

Det blev fint!
Numera är det (tror jag) lag att rördragningar inte får byggas in i väggar med tanke på risk för dolt läckage. Minns att jag tyckte det var så fult då vi kollade på nybyggd lägenhet för 10-15 år sedan. Nu känns det som de drar rör på ett mer effektivt sätt så nu tycker jag inte en tänker på det. Utom i badrummet där syns det tydligt.

Kristina sa...

Vackert mönster på tapeten! Så roligt med en så'n förnyelse med rör och allting.


Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, diskret, men det kan ju bli för mycket av det goda ändå. Men det blev det inte, till min stora lycka :).

Elisabet. sa...

En vanlig man: jag inser ju att det underlättar betydligt att se var man har rören, men snyggt är det inte, tycker jag. Nu blev det i alla fall bättre.

Elisabet. sa...

Kristina: ja, känns jättebra! Jag kom ju in bilden när pv bott här i långt mer än tjugo år och det känns bra att kunna sätta även min prägel på hur här ser ut. (Jodå, det har ändrats i många rum sedan juli 2010 ,-).

WalkaboutSweden sa...

Det är förunderligt hur mycket ny färg kan betyda för intrycket. Tänker på det där med rören.
Jag kan inte räkna alla alla gånger som vi har tapetserat om (i huset). De flesta rum flera gånger beroende på vad de skulle användas till. Barnen flyttade runt i huset, bytte rum och vi också.
När Easy up-tapeterna kom för ca 20 år sedan DÅ blev det riktigt kul att tapetsera. Bara på med klistret på väggen och hålla upp den torra våden, och så kant i kant med nästa. Så kul!
Här i lägenheten
är det väl tveksamt om det kommer upp några tapeter, kan jag tänka.
Grattis till ert nya fräscha kök!
<3

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: Ja, du förstår vilken skillnad det blev med rören! Men också med ommålade tak, - och golvlister och dörrkarmarna och själva dörrarna! Det blir som ett nytt kök och jag tycker så mycket om hur det blev. Kanske allra mest för att jag nästan var kräksjuk av oro för att det skulle kännas helt fel.
Tack som berättade hur det var hos er!