onsdag 22 mars 2023

Mycket på gång ....

I tretton år har jag delat hus och hem med pv och nästan alla rum - frånsett hans sovrum (dvs det som en gång var Hildas rum, med eget badrum till) har fått nya väggar. 

Tapeter, alltså. Eller målats om. 

Dock inte köket, men nu är det på gång. Nej, jag ville inte ha grå eller helt vita väggar, jag ville bli glad när jag skulle komma in i köket. Den första våden är uppe .., det var nästan så jag inte vågade titta. 

Färgerna är milda och  går lite i lindblomsgrönt och det kan jag  säga, att den röda, rätt så stora trasmattan, den kommer att hamna någon annanstans. 

Vissa människor vet precis hur dom vill ha det. Det gör inte vi. Inte jag, i alla fall. 

När jag i förrgår pratade med sonen, sa han ... "Men du har väl ändå någon målbild, mamma?" Nej, det hade jag inte. Däremot visste jag hur jag INTE ville ha det. Ja, ja, det kanske inte alls blir så bra som vi hoppats på, men då får vi leva med detta i tio år till. (Om man nu alls är i livet då). 

Snart bara en vecka kvar innan vi ger oss av till Polen. Friherrinnan har lovat att ge Sigge mat och gosa lite med honom. Så underbart med fina vänner. (Bilden från igår, när vi promenerade på Falkenbergs gator. Idag har det regnat  precis hela dagen.)

8 kommentarer:

Babsan sa...

Men så nyfiken jag blir🤗🤗🤗

Kristina sa...

Mitt kök går gult med ķakelplattor i vitt och gult. Har sett ut så i fyrtio år ungefär... Och tänk, jag tycker att det fortfarande duger, t.o.m. är snyggt, fastän det inte lever upp till nuvarande trend med beige eller grå färger på skåpluckor och mörka underskåp. Lycka till med ditt kök!










Bert Bodin sa...

Här har vi ett k-märkt kök. Ja, ett som är i stort sett oförändrat sedan vi flyttade in för 37 år sedan. Visst - ny spis, ny kyl och frys har det blivit. Diskmaskin. Och tänk - skåp och lådhandtag är kvar i original, och de börjar nu komma tillbaka i modet.
Sedan har vi röda väggar i köket. Kanske låter våldsamt, men hur många väggar finns det i ett kök? En vägg är skåp. Vita. En vägg är kyl/frys och ett smalt skåp för strykjärn, stearinljus, kökshanddukar, receptpärmar. En vägg har ett stor fönster. De fjärde väggen är "halv", eftersom vi har öppen planlösning. Och resten är den röda väggen. Det piggar upp.

Det där 'moderna' vitt-vitt-vitt-vitt-vitt-vitt-vitt-vitt ... Näe, det är inget för oss. Det kan de ha i steriliseringsrummet på sjukhuset, inte här.

Elisabet. sa...

Kristina: den här tapeten var så sliten och så hände det sig att jag skulle ta ner en flaska rapsolja från fläktskåpet, en sån i plast .., och tappade taget så korken flög upp och mängder med olja rann ut på tapeten. Nej, nu var det dags. Men jag tyckte och tycker om färgen .., den där varma gula enfärgade. Bården upptill däremot ..., inte så mycket.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jag kan tycka att det är hur fint som helst med vita väggar, men vi har det i så många rum, att nej, nu ville jag ha nånting annat. Mest är jag orolig att det blir lite rörigt .., det är ju så blad och någon tavla kommer nog inte upp på väggen.

Elisabet. sa...

Babsan: jag med ,-).

Cecilia i Houston sa...

Vi har vita väggar i köket men rödmålade skåp! Har målat dem själv så jag är förstås väldigt förtjust i färgen.

Elisabet. sa...

Cecilia i Houston: Du kanske är mer färgstark (och modig) än vad vi är! Heja dig!