tisdag 21 mars 2023

 Enligt önskemål ....


Bert i Luleå önskade få receptet på brödet som jag bakade idag. Det kommer ursprungligen från lindasbakskola.se.

Så här var det: 

3 ägg, 2 tsk bikarbonat, 1 tsk salt, 3 dl filmjölk, kvarg eller naturell yoghurt, 5 dl havremjöl (finns bland det vanliga mjölsorterna i butiken), samt 2 dl blandade frön, t.ex. solroskärnor, pumpafrön, linfrön etc, (Jag tog mer än 2 dl). 

Till garnering: blandade frön. 

Sätt ugnen på 180 grader, vispa sedan äggen fluffiga i en rymlig bunke. Tillsätt resten av ingredienserna, allra sist fröna och blanda till en kladdig deg. 

Stjälp upp degen i en limpform, ca 1.5 liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över blandade frön. Grädda limpan längst ner i ugnen i 55 minuter. Ta upp papperet och limpan ur formen och låt den kallna innan du skär den i skivor. Jag tyckte brödet blev supergott, men säg vilket nybakat bröd som inte är smarrigt! 

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Men så bra! Då vet jag vad jag ska göra av havremjölet som jag köpte och testade till fröknäcke (fast mitt gamla fröknäcke utan blev lättare att hantera). Då ska jag skriva ut och testa det här receptet!

Jag får ett oväntat besök av en kusin om en vecka. (Om man nu kan säga oväntat en vecka i förväg, men jag fick nys om att han åker till Öland och passerar vår metropol och bjöd in honom.)

(Det känns ju nästan som att du känner hans far, Eric, som var fjällmissionär i Dikanäs och finns med mycket i min bok!)

Elisabet. sa...

Bloggblad: så bra, att det kommer väl till pass! Hälsa till Eric från mig! Känns nästan som en bekant,-).

Bert Bodin sa...

Ska testas. Tack.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: hoppas att det smakar!