fredag 24 mars 2023

Tapetsering, nutidsquiz, ordquiz och regn och rusk (k a n  ni tänka er ..!)


Först kan jag ju berätta att så här ser det ut nästan dagligen när jag passerar nere vid Eckes lillstuga, den som numera är målad i någon slags blågrå färg. Ser ni uppe på taknocken, där sitter herr och fru Kaja och det ser likadant ut varje vår. Då är det ömsint värre och så snart herrskapet tror att man inte ser dem, då flyger de till skorstenen och tänker sig att inreda dess inre .., men akta er, om man råkar ta fram mobilen/kameran, då låtsas de som ingenting alls är på gång. Jag  ä l s k a r  kajor. Dessutom lär de hålla ihop livet ut och det är ju sympatiskt, ja, alltså om nu kärleken består och ingen av dem är ute och vänstrar och har sig. 

Så till veckans nutidsquiz i DN. Såväl pv som jag själv hade 8 rätt av10. Jag hade fel på sportfrågan, samt fråga 5, den som hade rubriken "Böcker", men jag gissade på några frågor.  Det gick bättre på ordquizet: 11 av 12 för oss båda, men fel på olika frågor. För min del var det fel på fråga 10.


Bilderna i det här inlägget är båda från samma månad, men år 2017. S o m  jag tyckte om det här minnesordet från Dagens Nyheter och allra mest själva slutklämmen. 

Den det handlade om, Pelle Bäckman, var en för mig okänd man. 

Fint skrivet av hans vän Staffan Westfal. 

För övrigt kan jag berätta att den allra sista tapetvåden, visade sig bli fylld med bubblor - större och mindre - så där blir det nog till att göra om det hela. Aj, aj, aj. Lite dålig stämning infann sig ett tag. Den går nog över. (Ja, den dåliga stämningen, alltså).

10 kommentarer:

Babsan sa...

9 rätt miss på energifrågan

Elisabet. sa...

Babsan: grattis Barbro!

Rexxie sa...

8 av 10 på nutid (fel på mest googlade svensken och på musikgruppens hemort)
10 av 12 på ord (fel på tvåan och på åttan)

Gunnel sa...

7 av 10. Fel på film. Eldkvarn och sport. Dessbättre på orden 12 rätt.

Elisabet. sa...

Rexxie: Nu måste jag kolla på orden ,-) Man borde ta en bild så man minns vad det handlade om.

Elisabet. sa...

Gunnel: 12 rätt! Inte illa!!

Bert Bodin sa...

Ordquizet fick jag full pott på.

Nutidsquiset, däremot - det glömmer vi. Skamligt.

annannan sa...

Säger man alikor om kajor i Halland också? Gör man i Skåne, alltså.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: härligt att även du kan missa lite ,-). Grattis till det fina resultatet på orddelen!

Elisabet. sa...

annannan: nej, men man kan ju säga fyllkaja eller full som en alika ,-). Men jag har aldrig hört någon kalla dem för just alika, inte pv heller. Stackars fågel.