fredag 5 maj 2023

En bra dag ....

Soligt och fint även idag, men frisk östanvind. Vi har svårt att hitta riktig lä vid huset - det har jag lärt mig när jag sett på arkitektprogram att sånt är viktigt -, men det tänktes det nog inte på när det här byggdes som arbetarbostad, ungefär 1935.

Tre likadana hus, tämligen små, byggdes då och åtminstone två av dem - pv:s och Birgittas - är utbyggda. Men lä .., nja. 

En som nog inte bryr sig så mycket i den saken, är hackspetten som idag kom på mer närgånget besök. Ja

Jag hade lagt ostbitar (såna här slattar bara) i den lilla trälådan och det ska jag säga, att det uppskattades storligen. 

Ser ni att det ser ut som besökaren har randiga knäskydd på sig?




Precis när vi var på väg till Haverdals golfrestaurang för att äta lunch, ringde Ecke. Han berättade att han och Britt skulle köra ut till Stensjö idag och ville vi komma och dricka kaffe med dem? Vi tackade ja.

Tanken var att vi skulle sitta vid deras västervägg, men det blåste för mycket, så de bad att få ta vårt uterum i stället, där är det ju alltid lä. 

Så då hamnade vi här. 

Grannen Annelie var också bjuden och Britt hade med sig kaffetermos, koppar och fat och hembakade bullar och allt dukades upp i uterummet. 

Bilden av vinbärsbuskarna togs hos Ecke och Britt. 





Ja, så hamnade vi i vårt uterum i stället. Ecke hade med sig två rökta-korvskivor till Harry (gissa, om Harry håller sig nära honom sedan ...). Allt möjligt hann vi prata om. Namn som syftar på ens yrke, till exempel. En rånare hette något så passande som Rånman i efternamn .., där var Lisa Frost som är meteorolog .., och Benny Ruus inte att förglömma, han var nykterhetskonsulent från Värmland, om pv minns rätt. 

Vi hann även med att diskutera kläder som man tycker extra mycket om och Ecke vittnade om  klädbutiken med herrkläder från Skottland, den butiken fanns på Brogatan i Halmstad för evigheter sedan (billigt var det också, sa Ecke) och jackan som han har på sig, är nog tjugo år gammal och den är innerligt älskad. Ecke är  a l l t i d  snyggt klädd; har en egen stil, helt enkelt.

Anneli som sitter intill Ecke, var iklädd sin sticketröja och hon visade hur otroligt sliten den var. 
"Titta, här är ett hål och titta, här har den fransat upp sig!" sa hon, och vi förstod hur mycket den betyder. Annelie är scenograf och ska arbeta med polisserien som utspelar sig i Malmö, nu i höst. Hon är också Sigges exrtraskötare, jämte friherrinnan. 

Och Britt, hon berättade att hon hade lust att slinga håret .., å, hon var så less på sitt silvriga hår! 

Om att backa sin bil så det blir plåtskador, det hanns minsann också med. Nej, jag nämner inga namn, men kan säga så mycket som att ett av namnen börjar på E och slutar på t. 

Sist av allt avhandlades morgondagens kröning av kung Charles. 
Åtminstone två i sällskapet skulle titta, en - han som är blind - tänkte däremot lyssna på radiosändningen. 

Så var den här dagen.

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Annika Winsth är väl ett passande namn på en chefsekonom i en bank.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Synnerligen passande! /Elisabet

annannan sa...

Åh Britt skulle kunna prova olika färger i sitt silvervita hår!