måndag 1 maj 2023

Måndag i maj ... 

S o m   jag tycker om den här månaden! Minns så väl känslan av att sommarlovet började närma sig .., till och med fröken Hedvig tycktes mindre barsk än vanligt .., man kunde cykla till skolan och vi hade ofta stövarvalpar på våren. Så  u n d e r b a r t   det var!

Och så - långt, långt senare - blev jag tvåbarnsmamma just i maj. Den tionde. Allt kändes så enkelt .., jag var tjugotvå år och i familjen fanns då även en liten fyraåring. Jo, somliga börjar tidigt.

Och nu .., ett ynka halvår kvar tills man fyller sjuttio. 

För övrigt? Efter att ha varit så eländig och knappt tagit sig upp i soffan, är nu Harry nästan sig själv igen. Sååå skönt. 

Ingen sol syns ännu, pv eldar i kaminen .., och ska lite senare köra till Glommen och förbereda det sista inför att båten ska i plurret, mest troligt på onsdagkväll.

Kanske är det någon här som ska gå i ett 1:a majtåg någonstans ., kanske någon annan sitter hemma och ägnar sig åt att lösa korsord? 

Själv har jag gått i ett enda majtåg och det var när min syster var på besök i Sthlm och ville ha sällskap, kanske 1974 eller något sånt?


Nu ska jag ta och läsa DN på nätet .., det kan behövas inför fredagens quiz. Och så är det ju pluggandet av olika stater i USA. Ännu kommer jag ihåg att Idahos huvudstad heter Boise ., att huvudstaden i Vermont heter Montpelier, staten New Yorks huvudstad är Albany och - överkurs: - att huvudstaden i Equatorial Guinea (i Afrika) heter Mala  Malabo (tack Gunnel!).  

Ps. Läser på om Idaho och tänk, vad man kan få veta! En tredjedel av all potatis i USA odlas i Idaho och McDonald´s - som är en av världens största potatisuppköpare - handlar den mesta potatisen från just Idaho. Ds.

Over and out! hälsar Elisabet (som för övrigt beställt ett nytt långt nattlinne i 100% bomull, med långa ärmar t.om, då jag ofta fryser om händerna och kan dra in dem i ärmen).

2 kommentarer:

Gunnel sa...

Malabo hette huvudstaden, med en prick över andra a-et blir det Malåbo, det glömmer vi inte. Min karl har gått i vartenda 1:a majtåg här i Luleå. Han är på väg just nu. Jag har bara protesterat en gång och det var för att vi skulle få ett kulturhus i stan. Det hjälpte, kulturhuset byggdes så småningom.

Elisabet. sa...

Gunnel: Ja, det var ju ännu enklare! Tack! Och se där vad en protestaktion kan göra, i alla fall om man heter Gunnel och är från Mörttjärn! Heja dig!