lördag 6 maj 2023

Pompa och ståt och lite annat ...

Halva lördagen ägnades åt kröningen av Kung Charles och Drottning Camilla. Arma människor att uthärda detta i så många timmar! 

Och att fösa ut dem på balkongen för att vinka till folket och att då bära kronorna, så där så den nyblivne kungen och hans gemål, knappt vågade röra sig, av rädsla att huvudbonaderna skulle trilla ner. 

Att britterna är MÄSTARE på att fira, därom råder i alla fall  inga tvivel. Hoppas nu att dagens huvudpersoner får slå sig ned och bara slappa resten av kvällen. Så där ..., sjunka ner i var sin fåtölj (gärna med fotpall) ., eld i kaminen (det regnade ju i London idag) och så var sin skön pläd över benen. Måhända också ett glas eller två med gin & tonic. 

Pv lämnade tv-tittandet åt sitt öde, cyklade till Skallkroken för att fixa lite med båten, men mest blev det nog att hjälpa andra. Här var det ett par som nyligen köpt en begagnad segelbåt (dom var från Kungälv egentligen) och det var premiär för mastning för deras del och pv bistod dem. På bilden är det herrn i familjen som är på gång att sätta fast vindmätaren på masten; ett äventyr som sannerligen inte är något för den som lätt drabbas av akrofobi.

Och så här ser det ut på tomten just nu. Tittar just på svt:s Muren, ett frågesportprogram som vi verkligen tycker om. Älgvandringen inte att förglömma, men några älgar som simmar över Ångermanälven ser man inte till. En sak till: Gebbe i min länklista, skriver om detta som jag själv reagerat över - att jag aldrig har sett så  f å   sädesärlor och aldrig hört så lite fågelsång som i vår.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Ang. fågelsång och antal fåglar .... katastrofalt dåligt här hos oss. Vda är det som händer, kan man undra?

bettan sa...

Orkade titta ~20 minuter av ståhejet i London. Mycket Monty Pythons galna värld över det hela. Historia i all ära men detta spektakel övergår mitt förstånd.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, man blir orolig! Förr om vårarna brukade jag spela in fågelsången vid tre, fyratiden på morgnarna. Nu: tyst.

Elisabet. sa...

Bettan: Ja, det kan jag hålla med om, ändå tittade nog i två timmar, minst. Njöt omåttligt av den vackra musiken, men tyckte synd om den nyblivne kungen och hans drottning (men dom kanske inte led det minsta ..?) som ju blev som statister i ett rollspel.