tisdag 2 maj 2023

    En solig dag ...

Och plötsligt känns det  n ä s t a n   som sommar. Nästan. På väg ner till hästhagen blommar slån och det är som naturen badar i vitt! Vitsippor på marken, vitt på buskarna, t.om våra brudspireor börjar blomma. Tänk, att något så fint, kan bli så anskrämligt, då, när blomningen är över.

Så här såg det ut när Harry och jag själv kom hem efter en sväng till Harplinge och Haverdal. Mesta delen av hans vakna tid sover han, förutom när husse kommer hem från jobbet .., då vet glädjen inga gränser och hur det går till att föryngras sååå på några minuter, övergår mitt förstånd. Då är det full sprutt.


Här syns all slån som blommar i vitt! Syrénerna väntar på sin tur .., det är inte långt borta nu. 

Precis när jag skriver detta ringer pv. Han var på väg till körövning, men hade missat att kolla mejlen. Där stod att läsa att körledaren Karin är sjuk och någon övning skulle det inte bli. 

Nu är han i Halmstad på jakt efter sista omgången solrosfrön till fåglar och ekorrar. Och ja, jag inser att de klarar sig galant utan våra frön, men det är ju så oherrans trevligt att se dem komma flygande var gång jag fyller på åt dem. 

Har för övrigt ägnat någon timme åt att klippa gräset. Roboten i all ära, men på vissa ställen av gräsmattan tar den sämre, så nu fick den elektriska varianten träda i tjänst. 

Bra motion också att gå fram och tillbaka i vad som känns som en evighet.  Ska ta resten i morgon. 

Detta såg jag idag: takläggning med vass från Polen av alla ställen. Passerade först, men vände åter .., tänkte att kanske att allt är klart nästa gång jag kommer förbi?

Mannen på taket förklarade hur det hela går till och att han lägger ungefär 8 kvm per dag och hade han inte suttit så högt upp så det var lite knepigt att höra vad han sa och hade jag nu inte velat störa honom i jobbet, så hade frågorna haglat. 

Då hade jag till exempel velat fråga varför man väljer vass, i stället för halm .., och är den polska vassen särskilt lämpad och i så fall varför? Jag skulle också ha frågat vad som är knepigast med yrket .., hur lång tid det tar att lära sig det hela .., och hur kom det sig att just han började att lägga tak? 

Säkert hade jag också frågat om den där skalan från 1 - 10, hur han trivs med jobbet.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

"...naturen badar i vitt ..."

Jo, här också. En decimeter kom i natt. Vi hade snöfritt igår.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: men jysses!! Tar det aldrig slut?

Gunnel sa...

Så fint med den första skira grönskan och blomningen. Vi får vänta ett tag till. Men det brukar gå fort när det väl händer.

Elisabet. sa...

Gunnel: ja, den grönskan är ju den ljuvligaste. Men det är fint senare också, när allt lugnat ner sig.