fredag 5 maj 2023

Fredag .., ett smutsigt fönster, Nutidsquiz och lite annat. 


Börjar med DN:s quiz. Idag hade jag 8 rätt av 10. Fel på fråga nr 5 (Världen), samt fråga nr 10 (Utrikes). Ren gissning på musikfrågan.

Lika många poäng hade även pv, men jag vet inte vilka frågor han missade. (Uppdatering: musik och utrikes). 

(Orddelens quiz har inte dykt upp ännu.)

Och ännu en morgon med flödande solsken bjuds vi på. Fick litet samtal från Bunkeflo och fyraåringen på väg till förskolan. 

"Farmor .., du glömde ett hårspänne hos oss", fick jag veta. 

Om ni tycker att fönstret här bakom mig behöver putsas, så håller jag med. Men det är hopplöst, för Sigge sätter sig ofta precis just här och viftar med tassen och nosar mot glaset, i tron att han ska kunna få sig en liten blåmes till frukost eller middag. Tänk, vad den lilla fröbehållaren har varit - och är - till glädje! (Inhandlades i ett museum eller möjligen i ett slott i Edinburgh av min systerdotter). 

Hade mejl från min syster i Australien nu på morgonen. Hon berättade i förrgår att hennes hund Beau - helt plötsligt - när han satt intill henne på soffan, hade blivit alldeles som galen och bitit henne på såväl armen, som i låret och på ena benet!

Han hade legat i hennes knä och hon skulle vika undan håret från hans ögon, då allt detta hände. 

Det här var tredje gången han uppvisade sånt här beteende och nu hade han fått återvända till det ställe varifrån han kom, (någon slags "shelter") - då, när hans husse hade gått hädan. 

Man tror att hunden är betydligt äldre än vad som uppgivits och att den antingen drabbats av någon sjukdom (eventuellt en hjärntumör) eller helt enkelt blivit dement. Så ledsamt, såväl för Beau som för min syster.

För övrigt? Tittar lite förstrött på Kunskapskanalen och den stora älgvandringen, den som inte är så stor ., endast en älg har simmat över älven och man börjar befara att älgarna kanske valt en annan övergång, en där kameran inte når dem. Nå, vilsamt är det i alla fall och har man inte tidigare vetat hur en knipa ser ut, så vet man det nu.

(I skrivande stund är det en ko med två kalvar - måste väl vara fjolårskalvar - som spankulerar omkring och kanske, men bara  k a n s k e, funderar på att ta sig en simtur över till andra sidan.)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Åtta rätt även här, fel på nr 2 och 10.
PV

Bert Bodin sa...

Bra att du vet hur en knipa ser ut. Då kan du ju undvika att hamna i en. 😉

Quizarna gick dåligt 10 av 12, och 7 av 10.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: men har du fått veckans ordquiz, du kanske löste förra veckans? Hos mig på nätet är det bara från den 28:e april som ligger ute.

Elisabet. sa...

Pv: musikfrågan gissade jag rakt av på. Hade absolut ingen koll.

annannan sa...

Vad sorgligt med hunden.

Bert Bodin sa...

Jag antar det. Båda fanns ju på samma sida. Vecka 18.

Biltog, älling m.m.

Publicerad kl 03.00 står det.

Elisabet. sa...

annannan: ja, verkligen! Och vad han ska fundera nu när han inte längre får vara hos B som han ju tyckte så mycket om och vice versa. Han måste ju ha blivit sjuk på något vis.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nej, det var inte samma, nu har jag också gjort det. Hade 11 rätt av 12 (ovanligt lätt den här gången. Hade pinsamt fel på fråga 6. Gardinstången. Gissade på den sista och gissade rätt. Har aldrig hört det ordet .., är väl för lite beläst.

Gunnel sa...

Samma fel som du 11 rätt av 12 och fel på gardinstången. 8 rätt av 10 på 0rdquiz, Fel på pollen och det glupska djuret.