tisdag 2 maj 2023

 Tisdagmorgon i landet Halland ...


Vaknar vid halv 5 och kan inte somna om! Lyssnar i stället till det senaste avsnittet av Europapodden som handlar om spänningen på Balkan. 

Vilket otroligt intressant program och jag önskar att jag hade haft en helt vanlig, hederlig karta inom räckhåll, så hade det varit ännu bättre. 

Tänk, om intresset för geografi och historia - under skoltiden - bara hade varit en tiondel av hur det är nu! 

Nu, när man snart är sjuttio, är det ju nästan fullproppat i hjärnans alla arkiv. 

Där ligger hundratals PLU-nummer och skvalpar och där är oväsentligheter som vad alla mina klasskamrater hette (alla deras namn, inte bara tilltalsnamnet!) och  Jacobs tolv söner i åldersordning och så alla andra minnen. Huller om buller är det och ingen ordning alls. Och så .., ska man pytsa in ytterligare kunskaper! Nåväl. Sååå tacksam är jag för Sveriges Radio och allt man får ta del av därifrån! 

Tittar lite förstrött på Nyhetsmorgon medan detta skrivs. Musikrecensenten Jan Gradvall berättar om Pugh Rogefeldt, till vilken jag inte hade någon större relation, eller egentligen ingen alls. 

Och igårkväll, när pv äntligen var klar med rättningen av alla nationella prov i matematik, tog vi oss an det första avsnittet av brittiska tv-serien (3 delar) "Jakten på Raoul Moat".  (Sänds i SVT, vi tittade på play).

Huuuuu, så ruggigt spännande det var och jag kan säga att jag kollade noga att pannrums, - och ytterdörren var ordentligt låsta innan vi gick till sängs. Att serien dessutom är verklighetsbaserad, gjorde det hela än värre. Excellenta skådespelare, som alltid när det gäller brittiska produktioner.

Nu mot diskbänken framåt marsch!

(Bilden på de, i mina ögon, sååå fina små blommorna, togs igår. Minns jag rätt, är detta Rosenbräcka. Någon slags Saxifraga. Den växer så fint i en trätunna - modell lägre - här ute vid rabatten.)

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Geografi verkar vara svenskens sämsta ämne. Oj, vad mycket tokigheter man kan höra i oloka sammanhang.
Annat är det med oss. Boise vet vi ju var det ligger.
-----

Jakten på Raoul Moat såg vi. Bra serie. Kort är ett föredöme i dessa sammanhang.

Men vi höll ju på att missa den helt. Den har varit rotalt gömd bakom allt annat trams i trailrar o.dyl. Det var bara slumpen att vi råkade se den i tablån.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Öht tycker jag att det är ett oskick med alla dessa trailers som översvämmar SVT. Det blir en enda röra och man (i alla fall jag själv) kan inte hålla reda på dem! Hoppas att vi kan titta på det andra avsnittet i kväll.

mossfolk sa...

Sååå fina blommor! Rosenbräcka, det ska skrivas upp!