lördag 11 november 2023

Bästa sortens morgon ....

 Tänk,  mer än en veckas tid har jag sovit rakt av hela nätterna! Vilken ..., gåva! Eller nåd. Eller nånting.
 Vaknar utvilad. Går ut och ger fåglarna mat, allt medan Harry lyfter högerbenet vid pionen och tycks stå i en evighet och kissa. 

Kommer in ., gör i ordning frukostbrickorna .., pv har tagit Harry på rejäl promenad och jag gör i ordning Harrys macka med leverpastej (mackan skärs i små bitar och läggs på assiett) och Sigge är morgontrött och ligger ihopkurad som en boll på soffan. Eld i kaminen.

 På familjechatten plingar det till och där uppenbarar sig två små videosnuttar som visar en 1-åring i Skåne som lullar omkring med väldig fart. 

Och nu Vinterstudion. 

Hittar en bild från november 2012; den här till vänster. Jag hade besökt Postmuseét i Stockholm där det pågick en utställning om just hemligheter och den här fastnade tydligen hos mig.  

För övrigt? Mejl från min syster i Australien som skriver så här: "Igår blev en ung kvinna svårt hajbiten när hon badade i Port Noarlunga, någon km söder om Hallett Cove och bettet är tydligen runt huvudet. Fy, så hemskt!!! Enligt rapport från Flinders sjukhus, dit hon fördes i ilfart, så är hennes tillstånd allvarligt, men för närvarande stabilt."

Så skönt att man i alla fall inte behöver oroa sig för hajbett när man tar sig ett dopp i Kattegatt.

4 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Ler.
"Så skönt att man i alla fall inte behöver oroa sig för hajbett när man tar sig ett dopp i Kattegatt."

💕

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: Just det ,-)

Anonym sa...

Inte i Falkträsket heller! Där kan möjligen isen bita/skrapa en lite i ryggen om vaken är liten. ellem

Elisabet. sa...

ellem: herremin, vilken tuffing du är!