onsdag 8 november 2023

Skallkroken ...


Jo, det blev verkligen ett dopp i havet idag. Inte för pv. Han hade åkt rullskidor, men så gick stavspetsen av och i stället för 21 km blev det bara 7 km och han hann bli kall  innan vi kom iväg och tappade då lusten för bad.

Den här stegen som kom på plats sent i somras, den är så underlig. 

När man kommer till vattenytan, då fortsätter stegen kanske fyra ytterligare steg och det känns som om man försvinner ner i mörkret. Jag är inte rädd för djupet, men det känns olustigt. 

Nåväl. Det var i alla fall där jag nedsänkte min lekamen och det var isande kallt och jag tog verkligen sats för att doppa hela mig och någon simtur blev det inte. 

Ljuvligt efteråt. (Har ni hört det förut?)


Under tiden lullade Harry  omkring på piren och var så glad, så glad. Vi hade kaffe i termosen ., pv fick sina vaniljhjärtan och Harry fick en tunn salamiskiva av matte. 

Under sommaren som gick arbetades det flitigt med att bygga en förlängd kaj, det är den som syns här till höger.  

På motsatta sidan har det också förlängts och nu finns - tack vare dessa - allt som allt ungefär sju nya gästplatser. (Förutom alla grönmarkerade/lediga platser, särskilt sommartid när föreningens egna medlemmar är ute på vift).

Det är måndagsgruppen som tagit sig an detta med byggandet och gjutandet och den gruppen består av ett antal äldre herrar (pensionärer, kanske 8-10 stycken) som helt ideellt hjälps åt med allt sånt här. 

Andra medlemmar har sina uppgifter. 

Nästkommande lördag är det t.ex bomupptagning, kanske omkring nittio bommar som ska tas upp. Det är den gruppen pv tillhör och samma grupp sköter sedan iläggningen av alla dessa bommar till våren. 

Men allt detta ideella arbete - plus hamnvaktandet -  gör ju att föreningens ekonomi är bra. Lägg därtill inkomsterna från uthyrningen av ställplatser, detta genererar ju väldigt mycket pengar. Pv tror sig minnas att det handlar om ungefär 200 000 per år (varje plats kostar 280 kronor, men 80 kronor försvinner i moms). Och ställplatsfolket sköter sig ju helt och hållet själva.

Nu ska jag fortsätta läsandet av boken. (Ecke och Britt tittade förbi för ett par timmar sedan. Vi satt vid köksbordet, jag hade tänt några värmeljus och så bjöd vi på det sedvanliga .., nygräddade våfflor med vispad grädde och hjortronsylt. Dom hade kört ut till sommarhuset mest för att vittja musfällorna, men se, alla fällor var tomma och ostbitarna till agn, satt kvar.)

Inga kommentarer: