söndag 5 november 2023

Söndag i Halland ....

En lugn söndag till att börja med. Gråmulet, men inget regn - än så länge -. 

Är ännu varm i hjärtat efter gårdagens repris av dokumentärfilmen, den  som handlade om Skogskyrkogården, gjord av Ulf von Strauss. 

Filmen spelades in under fyra år, produktionsår är - enligt SVT - 2005, men det hela är så allmängiltigt och helt underbart bara! (Har sett den tidigare, men det spelar ingen roll).

Människor som arbetar just på Skogskyrkogården berättar här om sitt arbete, och sin tillvaro .., på samma sätt som kyrkogårdens besökare också delar med sig av sina tankar och vad besöken betyder.

Inget annat än en  guldskimrande liten pärla är det här programmet och kan ses fram till den 3:e november 2025, i hela världen, dessutom ! 

Ännu senare på kvällen satt vi och funderade på någon film att titta på. Vi har sällan samma smak, pv och jag själv, i alla fall vad gäller just film .., och jag sade till pv att jag skulle FÖRSÖKA hitta en film som han kanske skulle tycka om. 

För mig går ofta amerikanska produktioner bort, men hos SF Anytime hittade jag "The Upside", baserad på en "true story". Till min förvåning var den riktigt trivsam.  Att hyra den kostar 49:-, då kan man titta på den under två dygn, om man nu inte har annat för sig ,-).  

Den som sett filmen "En oväntad vänskap" (baserad på samma historia) känner nog igen sig. Bra skådespeleri, särskilt av Nicole Kidman och mannen i rullstol, Bryan Cranston.

10 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag blir så fascinerad över smerikaner som måste göra egna versioner av andras filmer. Vad är det för fel på dem? Amerikanerna, alltså Kan de inte läsa undertexter, eller?

Bert Bodin sa...

'Smerikaner'är inget nytt folkslag. Bara en felstavning. 🙃

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Det kan man fascineras över. Ändå måste jag säga att den var inte sååå tokig, förutom han som spelade ”vårdaren” som jag tyckte tog i nåt hemskt. Men det kanske var regissörens order? / Elisabet

bettan sa...

Dokumentärfilmen om Skogskyrkogården är underbar. Har nu sett den två gånger. Njuter av tempot och ja, allt.

Babsan sa...

Håller med dig Bert.En man som heter Ove är ju också ett exempel….även om Tom Hanks var bra

Elisabet. sa...

Bettan: Ja, helt underbar! / Elisabet

Elisabet. sa...

Babsan: jag brydde mig aldrig om att se den amerikanska versionen av Ove, tänkte att Tom Hanks aldrig kan komma upp i Rolf Lassgårds nivå! / Elisabet

Babsan sa...

Men Elisabet den var väldigt bra 🤗

bettan sa...

Samma här. Har inte sett filmen med Tom Hanks.

Elisabet. sa...

Babsan: Det tror jag säkert, men man visste ju redan handlingen.😉 Det gjorde jag igår också, men inte pv. / Elisabet