torsdag 9 november 2023

Dagens fönster ...

... efter en underlig natt och morgon. Mardrömmar av värsta slaget och hela tiden befinner jag mig i Malå, i det hus där jag växte upp och där jag bodde med man och barn i femton år, innan vi lyfte och tog sikte på Skåne. 

Har lyssnat på ett intressant avsnitt av USA-podden och nu på morgonen streamade vi Utrikesbyrån med gäster vilka tillförde mycket. Det var Kajsa Boglind (utan sitt knallröda läppstift, jag trodde att vi hade fel på färginställningen på tv:n!!), Andreas Utterström, samt en man från FOI vars namn jag inte kommer ihåg, jo, Björn Ottosson! Alltid lika bra programledare var som vanligt Rebecca Randhawa. 

Det mesta handlade om USA:s förhållande till omvärlden och detta att agera världspolis, eller rättare sagt, viljan att inte längre vara just detta. 

Regn och gråväder ute. 

Såväl Sigge som Harry ligger här intill mig och sover. Jag hör regndroppar mot fönsterblecket.

Och senare idag ska vi hämta upp Sonja och köra till Getinge vårdcentral, för covid-vaccinering. Vår sjätte. Alltså kommer pv att bli febrig och dålig i natt.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Och hemska tanke att vi kanske får tillbaka trumpnissen på presidentposten i USA (Drömlandet, som det ofta kallas.)nästa höst. Tala om mardröm.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Ja, det är FASAN själv. Men jag såg på morgonens nyheter att det finns fler av den sorten i det republikanska partiet. Jag hoppas på Nikki Haley, ja, bland republikanerna och sörjer att det inte finns något alternativ till Biden. Han utstrålar ju noll kraft och energi. Tyvärr. Alltså om det skulle bli vinst för republikanerna, då står mitt hopp till N.H. Jag hoppas på demokratisk seger.