onsdag 8 november 2023

Dagens fönster och lite till ... 


Igår räfsade jag ihop mängder med nedblåsta eklöv och det gick undan, men gjorde mig förfärligt darrig. 

Pv föste sedan samman löven, pytsade dem i skottkärran och myllade ner dem i potatislandet nere vid vägen. 

Flera gånger medan jag for fram med räfsan, slängde jag blickar upp mot eken. Oj, oj, oj, det var lika många löv kvar! 

För en stund sedan ställde jag mig vid fönstret för att .. bara titta ut, och då såg det ut så här. 

Då fick det bli dagens fönster. 

Pv har åkt iväg på rullskidor. 1 timme och 45 minuter räknar han med att vara igång och då ska vi mötas i Skallkroken och tanken är ett dopp. Kaffe efteråt. 

"Det säljs billiga vaniljhjärtan på Ankaret .., du kan väl ta med några sådana ..?" bad han innan han gav sig av. (Jo, det kan jag göra, till honom .., jag är ingen större fantast av just vaniljhjärtan). 


Bilden visar löv som väntar på att falla ner  på marken ... 

Igår svängde pv förbi Ecke och Britt och återlämnade den bok av Denise Rudberg som Britt absolut tyckte att jag skulle läsa. 

Den föll mig inte särskilt i mycket smaken, kanske framför allt för det där som jag kallar för "romantiskt dravel", men på slutet, ja, då tog den sig. 

Nu fick han med sig hem den sista delen som har titeln "Den fjärde doktrinen" och det ska jag säga, att den känns rent av BRA och aningen spännande också. 

Den har jag påbörjat idag och egentligen vill jag inte åka iväg och handla och därefter ta ett dopp .., jag vill bara ägna mig åt boken!

Ska nu fixa kaffe i termos, packa ner baddräkt och handduk, köra till affären och handla (vi ska ha Sonja, hennes dotter Maria och tvillingpojkarna Elliot och Alfred på middag på fredagkväll) och idag ska det mesta handlas hem. 

Berättade för min syster i Australien om den bokade resan till Australien  Vilnius, bifogade bilder på hotellfoajén med receptionen och den fina röda mattan och det där röda på väggen som gör sitt till (vet inte vad det är). Min syster meddelade frankt att nej fy, det där var verkligen inget för henne .., hon vill ha det betydligt modernare! 

Så var det med den saken. Men  j a g   tycker att det ser gemytligt ut.

5 kommentarer:

Babsan sa...

Men inte var det väl till Australien ni skulle?

Monet sa...

Kände som du förut att det var roligt att planera och se fram mot resor. Men precis som någon annan skrev - efter låååång utmattnimgsdepression plus ökad ålder är det numera inte ett dugg förenat med nöje eller förväntan - bara stress och oro för att inte orka med. Man klarar inte allmänna kommunikationer, ibland inte öppna platser eller köpcentra och turistställen med för mycket folk eller oväntade situationer. Jag/vi vill inte bara uppehålla oss runt eller på hotellet utan verkligen utforska de ställen vi besöker och för det krävs god fysik, starka ben, god allmänhälsa och i vårt fall, mycket påläsning innan. För mig är det också absolut viktigast att resa till länder där jag själv behärskar språket och kan kommunicera med dem som bor där. Grekland, där jag var mycket i unga år går därför helt bort numera. Jag vet inte hur engelskkunskaperna är i de baltiska länderna, kanske hyfsat? Inga länder som drar tyvärr men man borde kanske ha passat på innan det blir för sent igen… Roligast för oss är centraleuropa där vi kan tala franska, tyska och italienska och sen förstås England och inte minst USA! Ni får säkert fint och roligt som vanligt på er nyplanerade resa! Ser fram mot rapport. Monet

Anonym sa...

Men så roligt att få åka till Australien! Har alltid drömt om att få komma dit. ellem

Elisabet. sa...

Babsan, Monet och ellem: Det är precis som Babsan skrev, det är inte till Australien vi åker, det är till Litauen! Det var tankeflykt från min sida, när jag nu skrev om B i Australien ,-). Så Monet .., litauiska är tydligen släkt med indiska och nej, det blir kanske mest till att rikta in sig på ungdomar, om vi ska föra någon konversation på engelska. Så var det i Riga också.

Såg att jag stavat gemytligt med två t. NÄR ska jag lära mig att inte ha så bråttom.

Monet sa...

Litauiska är liksom de flesta europeiska språk av indoeuropeiskt ursprung, visserligen med viss länk till Indien men mera till den stora övriga gemensamma språkfamiljen, inklusive de skandinaviska och baltiska språken. (Finska är ett undantag lustigt nog). Svårförståeligt är det under alla omständigheter!