onsdag 17 januari 2024

Dagens fönster ...

... speglar sig på väggen och dörren här i vardagsrummet och solljuset - som faktiskt visade sig någon timme på eftermiddagen - gör ju att man får hopp om livet! 

Lars Lerins stora bok "Naturlära" plockade jag fram efter att ha läst hos Babsan i Uppsala; hon har nämligen boken, den med  Lerins bilder/målningar från Lofoten. 

Naturlära-boken köpte jag på Akvarellmuseet i Skärhamn. Jag hade nyss slutat arbeta och stod länge i muséets butik och bläddrade i boken, men tyckte mig inte ha råd. 

Så upptäckte jag att jag fått pengar insatta på mitt konto; det var som en överraskning .., från någon slags försäkring (jo, AFA, var det!) via jobbet, det var efter en lång sjukskrivning i alla fall. 

Tjopp, sa det, så gick jag raka vägen till kassan och boken blev min. 


 På sidan 155 är detta vad man ser. 




2 kommentarer:

Gunnel sa...

Vilken mästare han är Lars Lerin. Kompisen och jag ångrar att vi inte köpte en tavla av honom när han hade en utställning här i stan för mycket länge sen. Då kostade hans stora akvareller omkring 7.000 kronor, men vi tyckte att det var mycket pengar.

Elisabet. sa...

Gunnel: Det är ju så typiskt! Det är väl som med aktier .., pv suckar ibland och säger .. , men varför köpte jag inte när dom var låga i pris ..., nu är det ju kört!