måndag 15 januari 2024

I den nya hagen ...

Jaha, nu på morgonen öppnades så grinden till den nya hagen. Nja, jag hade egentligen ingen lust alls att byta hage, det var ju så himla trivsamt i den jag nu befunnit mig i under tio års tid - sextioårshagen -!

Det var alltså med ganska mycket tvekan som jag stegade in, men så upptäckte jag att där var ju många bekanta ansikten! 

I ena hörnan skymtade jag Agnetha från Malå ., och där var ju exet minsann (han har, precis som Agnetha varit i den hagen i snart två år och det tycks ju gå bra ...) och där var flera bloggvänner och i en hage en bit ifrån, där upptäckte jag min syster Rigmor! Min andra syster - Birgitta - visade sig vara i min hage, i alla fall i ytterligare tio månader! 

Jo, men det kanske blir bra ändå, tänkte jag och försökte finna mig lite tillrätta. Jag räknade också ut (ja, datorn räknade ut ...) att just idag har mitt liv varat i 25567 dagar! Tänk, så mycket som kunnat hända under tiden, ja, så många trappor jag har gått i; den hemma i Malå, den vansinnigt branta trappan i Bjäresjö och så en vinklad trappa här i gula huset! Hur lätt hade det inte varit att ramla och bryta nacken?

Och om man är matglad .., hur många tillfällen har det inte varit att sätta något i halsen? En riktigt eländig bilolycka har jag varit med om - Västerbottenskuriren skrev typ .., att "det måste betecknas som änglavakt att ungdomarna klarade livhanken!"

Vid sex års ålder bet grannens tax mig i ansiktet och tänk, man hade ju kunnat drabbas av sepsis, jo, det har jag minsann sett i flera Ambulansprogram, att det är är inte att leka med!

Covid fick jag också och låg på sjukhus och trodde att hädanfärden stod för dörren .., och ett halvår senare började hjärtat krångla, men det fixade sig någorlunda det också. 

En mammografi i Falkenberg visade förändringar i vänster bröst, vilket genererade åtskilliga samtal med Vår Herre eller Fru och det blev operation och någon vecka efteråt fick jag ett sååå rart mejl från läkaren som skrev att "Kära Elisabet, tumören visade sig vara något annat, inget malignt"! Tala om  t u r !

Så .., tack någon eller livet och tack alla rara människor som så till den milda grad har förgyllt dom här sjuttio åren! Vilken ynnest att få vara med, så länge det nu varar! 

14 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Stort grattis, Elisabet!
🍾🎂🇸🇪💐

Anonym sa...

Grattis, finaste Elisabet!
Kan berätta att även min P befinner sig i hagen sedan nån månad tillbaka. Han trivs alldeles utmärkt!
Hedgrenskan

Anonym sa...

Stort och varmt Grattis Elisabet! Och välkommen in i hagen som du kallar den. Jag har själv befunnit mig där i ett antal år och vill nog säga att det inte precis är instängt här - det råder stor frihet och möjligheterna att göra precis som man själv vill, har råd med och orkar är faktiskt obegränsade. Det är den stora fördelen. Nackdelen är att hur mycket man än försöker hålla krämpor och andra ålderstecken ifrån sig så dyker de obevekligen upp ändå. Det är så för alla - till och med för en dansk drottning. Så gläds åt din fortsatt hyfsade hälsa, tag fortsatt vara på livet som just du lever det, fortsätt att se det stora i det lilla - det som just du är så bra på - och fortsätt att glädja oss, dina bloggvänner just i den viktiga vardagen! Önskar Monica alias Monet.

Babsan sa...

Stort grattis du fina glädjespridare 🎉🥂 🎁 🎂

Gunnel sa...

Grattis till en Stenbock från en annan Stenbock.

Anonym sa...

Grattis! Jag är så glad att jag känner dig, fast vi aldrig träffats! ellem

Anonym sa...

Grattis kära Elisabet, och välkommen i sjuttioårsklubben! Det är längesedan jag skrev något på en blogg, men jag har följt din nu ett tag med stort nöje. Minns med glädje min egen bloggtid, vad roligt vi hade alla som följde varandra! Och din blogg var alltid speciell, rolig, allvarsam, reflekterande och varm. Efter att ha följt dig igen de senaste månaderna vet jag att den fortfarande är det. Stor kram till dig på din dag! Kramar från Kerstin (qi) http://qi-izaella.blogspot.com/

Bloggblad sa...

Men kära nån! Är det ett nytt fint tiotal du går in i?!? Välkommen till 70-klubben. Jag var lite skraj när jag klev över staketet för snart tre år sedan, men är piggare än på länge!

Anonym sa...

Många gratulationer på din födelsedag! Från sedan länge-läsaren Marit som sällan kommenterar

Kristina sa...

Många lyckönskningar!

WalkaboutSweden sa...

Å PRECIS när jag läser det här inlägget så plingar det till i min telefon och det visar sig att vara ett sms från just hon som nu har vandrat över till en ny hage.

I love you!
💓

Elisabet. sa...

Till er alla; Bert Bodin, hedgrenskan, Monet, Babsan, Gunnel, ellem, Bloggblad, Kerstin (före dett qi), Marit (desto roligare att se dig!), Kristina och Walkaboutsweden ..., såååååå vänligt av er och tusen tack för rara ord! hälsar jag från sjuttioårshagen!

Tony sa...

Återigen att härligt inlägg.

Elisabet. sa...

Tony: Snällord betyder mycket. Tack.