tisdag 16 januari 2024

Plötsligt händer det ...

Det brummar i marken och när jag tittar ut upptäcker jag två skåpbilar - det är rörmokarna -! Tänk, att man kan bli så lycklig  över att få yrkesmän på besök! 

Pv står som en liten gosse och följer - tillsynes hänfört - deras jobb i pannrummet. Själv får jag telefon från en distriktssköterska/barnmorska hemifrån, en som nu extrajobbar i Bräcke. 

Egentligen är jag ingen större telefonpraterska, men det är mycket som avhandlas .., om åren i Malå, släktskapet med mina barns pappa, hennes tre hundar, hur vi önskar att ett bra äldreboende bör vara .., om respekt .., och inte minst när hon arbetade tillsammans med mamma och bland annat förklarade för mamma hur hon skulle förfara, ja, om det vid en förlossning blev kris och moderkakan inte ville lossna, ja, lite sånt. Det är alltid trevligt med samtal hemifrån.


Det kom så fina presenter till födelsedagen. Tänk er skönsång från Hallsberg ,, en sjal, flera postens vykort, hemgjord ringblommesalva, tulpaner och hembakad mjuk kaka, småfåglar på rad i ett långt snöre, en sidensvans i trä, flera flaskor Prosecco, en konstnärligt utformad väska sydd av grannen Birgitta, en stor bukett blommor från Familjen, presentkort hos Antjes blomsterverkstad och två böcker. Hälsningar på fina kort följde med dem båda och i ett av paketen låg ett fint invirat tuggben till Harry. 

Det var här ett av korten som kom. Och detta är såklart någon som känner mottagaren och vet att hon ofta har bråttom. 

"Läs sakta och länge varje gång så du inte blandar ihop personerna", skriver avsändaren som är Inger i Skellefteå.

Som jag log.


Så här ser kortets framsida ut.

4 kommentarer:

Monet sa...

Om du vill veta så är det där en målning av franske impressionisten Edgar Degas (mest känd för sina balettdansöser). Den heter: På café eller Absinthe, dvs motsvarigheten till dagens Pernod som var modedrycken då. Farliga biverkningar faktiskt!

Elisabet. sa...

Monet: Tack som berättade!

Bloggblad sa...

Vad är det för bok du har fått som ska läsas långsamt?

Anonym sa...

Bloggblad: Bokens titel är ”Färskt vatten till blommorna”. Författaren heter Vale’rie Perrin. Tycker såååå mkt om det jag hittills har läst! / Elisabet