fredag 19 januari 2024

Spridda skurar en fredag i januari ...

Det är mer än gång jag tänker att så här, nära havet, påminner naturen om fjällen. Och överallt syns spår och Harry blir helt snurrig .., vilka ska han nu välja ut att nosa på ..? När vi varit på promenad, sätter jag mig som vanligt i trädgårdsstolen. Tidigare på morgonen vimlade det av bergfinkar vilka kom i flock och pickade i sig frön och så - plötsligt bara - var dom borta!

På FB:s fågelsida lärde jag mig idag att svart koltrast med gul näbb, det är en herre som är äldre än 2 år. En likadan, men med svart näbb, är en yngling. En brun koltrast med brun näbb, är en hona. Då kan jag konstatera att här är det mest "manfolk" som tar för sig - såväl äldre som yngre -. Honorna får ta det som blir över och sitter ofta lite för sig själva ., ibland på någon gren i eken. Lite är det som i gamla filmer där kvinnorna satt för sig själva och åt, medan övriga familjemedlemmar tronade vid matbordet.


På födelsedagen kom ett paket från Värmland, från min "förste makes" fru Elisabeth. 

Förutom en bok med titeln "Fånge i öknen" (ännu inte påbörjad), fanns i paketet även en liten burk, den som syns på bilden. 

Jag förmodar att det är min namne som tillverkat salvan och det ska jag säga, att ALDRIG i mitt liv har jag smort in läpparna med en sån ljuvlig salva! 

Mina småsprickor försvann nästan genast!

Adjö Idominsalva! Farväl Helosan! 

Tack Elisabeth i Vänna, utanför Torsby!

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Härlig vinterbild. Precis fjällkänsla.

Elisabet. sa...

Bert: Ja, visst är det! Det där karga och vindpinade buskar och träd. / Elisabet