onsdag 28 februari 2024

Dagens fönster och lite till ..


Biblioteket i Harplinge känns nästan - ja, om inte som ett andra hem - så ett tredje. (Hemköp/Ankaret är mitt andra). 

Dit åker jag idag för att se om jag återlämnat en bok utan att den blivit registrerad som just återlämnad. (Hade påminnelse att utgångstiden närmade sig).

Jag är den enda besökaren och bibliotekarien är inte på plats förrän klockan 14.00 och kvällstid får man logga in med sin kod, liksom på förmiddagarna. Det fungerar jättebra. 

Efter en stunds letande upptäcker jag boken. Den hade då av mig placerats  i "återlämnat-stället" och sedan tog väl bibliotekarien och satte alla böcker på rätt plats. Härligt! Bara att plocka ut den och göra en ny registrering så att den inte står på mig och det fungerade bra.

Fönsterbilden togs från utsidan av huset och som synes finns där en avdelning för kontemplation eller vad man ska kalla det .., med diverse tidningar att läsa eller om längtar efter ett parti schack. Nej, jag spelar inte schack. Då ska man väl ändå vara strategiskt lagd och det är jag inte. Och jag har för bråttom.


Här är den återlämnade boken. Innan jag åkte till Harplinge var jag bergfast övertygad om att bokens omslag gick i gult och det var vad jag letade efter på hyllorna. 

Nå, så var det inte alls. Således kan man glömma att man kunde anmäla sig som kronvittne.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad tyckte du om boken? Den är ju inte skriven av Nina Gunke själv och sånt blir ju alltid annorlunda. Har inte läst den själv, därför undrar jag/Monet

Elisabet. sa...

Monet: Nej, den gav mig egentligen inget. Den var spretig och handlade även om N.G:s tillvaro som kändis och det var männen hon varit tillsammans med och tiden på Dramaten .., det kändes som om det inte räckte med att berätta om hennes sjukdom och många kanske vill få det andra också, men det var helt oväsentligt för mig.

Bert Bodin sa...

Den där operationen med bokregistreringen förstår jag inte. "... så att den inte står på mig."

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jo, som det var nu hade inte mitt återlämnande blivit registrerat i datorn, så det syntes ju som om den fortfarande fanns hemma hos mig, boken. Nu gjorde jag om registreringen och kollade NOGA så att den verkligen inte stod kvar på mitt konto. Kvittoskrivaren var trasig, men jag tog en bild.