tisdag 27 februari 2024

Eftermiddag i landet Halland ...

Vid köksbordet sitter Ecke och Britt och under bordet står Harry och blir klappad av Ecke .., kanske fick Harry en korvbit när dom kom, så brukar det vara. (Och kanske har Ecke ännu en ..., men det har han inte.)

Britt har kört den gamla Saaben från Halmstad och hit och så har det promenerats ner mot havet till och tillbaka. Nu vankas nygräddade våfflor.

"Ni kan aldrig tro hur mycket sten som kommit upp på stranden, nu efter stormen!" säger Britt.

Allt möjligt pratar vi om, mest kanske om det stundande Vasaloppet. Jag lovar Ecke att ringa och meddela hur det går för pv, om han nu får fatt i någon biljett/startplats.

Vi pratar också om dotterns flytt norrut och det är då Britt kommer ihåg en resa till Norrbotten 1993. Det var inlandsbanan norrut och så blev det övernattning i Årrenjarka inte långt från Kvikkjokk och jag säger att där har jag aldrig varit. Å, så lyriska dom är .., och där hade det blivit övernattning i en 4-bäddstuga och billigt var det också. 

Medan pv, Britt och Ecke pratar om detta .,. går jag in i vardagsrummet, googlar på Årrenjarka och hittar det bums, jodå en stugby och där finns flera telefonnummer att välja mellan, men jag tar det första och hamnar hos en vänlig själ som pratar ungefär som jag själv och jag berättar om Ecke och Britt och hur fantastiskt dom tyckte det var, men nu undrar jag över vad en sådan 4-bäddstuga kostar i dagens läge?

"Jo, 995:- för den enklaste varianten och dusch och wc finns i någon stuga intill", säger kvinnan. 

"Sa du dom var här 1993, ja,men då jobbade ju jag här .. jag har säkert träffat dem!"säger hon och hon ber mig hälsa - jag sträcker fram mobilen till Ecke och Britt - och kvinnan skickar glatt en hälsning till dem och jag tänker att hjälp, så jag älskar människor hemifrån!

Här finns en länk till detta paradis.

4 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Ä L S K A R bilden!

Kan tänka mig att det är hur vackert som helst där runtom semesterbyn. 💚

Anonym sa...

Walkaboutsweden: Det gör jag med! Tänk, vad mycket vackert som finns om man råkar rikta blicken uppåt eller nedåt! ❤️ / Elisabet

Bert Bodin sa...

Det är ett fint ställe.mycket vackra omgivningar. Jag har besökt det flera gånger, men faktiskt aldrig övernattat just där.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Tänkte tanken att du/ni säkert varit där någon gång.