söndag 25 februari 2024

I väntan på ....


.. nej, inte Godot, men väl på att klockan ska bli fyra så att vi kan ställa fram fisksoppan (vitlöksbröd till för den som så önskar och aioli finns också), sitter jag ute vid eken och gör just ingenting. 

En enda människa har jag sett passera nere på vägen idag .., och inte har hästarna gnäggat som vanligt. 

Mellan varven räfsar jag ihop alla skal av solrosfrön som hamnat på marken. Där ligger också drivor av ekollon. 

Det måste ha varit tusentals av dem i höstas och jag tänkte då att ekorrarna vill väl ha lite gott att kalasa på och säkert en del fåglar också, men nu ångrar jag mig. 

Nu har  ekollonen spruckit upp och börjar nästan slå rot och är hopplösa att få upp med räfsan. 

Annat ...? Jo, på väg ner till Skåne i onsdags blev jag uppringd av en säljare som frågade om jag var intresserad av en digital prenumeration av Svenska Dagbladet. Fyrtionio kronor för två månaders läsning och abonnemanget slutar utan att jag själv behöver säga upp det. 

"Det tar jag!" sa jag på studs och säljaren lät förvånad.

I morgon måndag tar prenumerationen sin början. Härligt! Jag tycker att SvD har mycket intressant att  bjuda på och är bättre digital än i pappersversionen, som för mig är så icke-kontrastrik i trycket (texten är ljusgrå), så där så jag har svårt att läsa den.

Just så är det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till ett bra mediaval! Särskilt till dig som är så allmänorienterat kunnig och intresserad. SvD har funnits i mitt liv sedan jag var liten och den dess följt mig i alla livets skeden, också i Frankrike och nu digitalt. Jag har faktiskt skrivit många publicerade debattinlägg där, både under eget namn, det nuvarande och det förra och i annans namn i min roll som informationschef/pr-konsult. (Sagt egentligen mest som en förklaring till att jag skriver och har synpunkter som av en del kan uppfattas som de de inte är). Härlig och billig läsning önskas dig framöver! Monet

Elisabet. sa...

Monet: ja, det känns bra. Härligt med så mycket läsning att se fram emot!