tisdag 27 februari 2024

Upphittat ...


Tre upphittade lappar. 

Länge sedan nu, men alltid lika roligt när det någon gång händer .., det är inte ofta. 

Kanske är det snart bara jag själv kvar som skriver inköpslistor. Pv gör det i sin mobil och ändå blir det fel. 


En annorlunda lista upphittad i Tyresö. Man kan undra vad det hela handlar om. Kanske ett barnkalas? 

Och Valienne .., vilket vackert namn!


Och kanske satt någon på kontoret som har med Stadshypotek att göra och funderade på dagens middag. En man, tror jag. Och jag tror inte att hen yrkesarbetar längre. Nej, två broccoli .., då är det nog en kvinna?

 Måhända skulle hen köpa två broccoli, då var det nog extrapris? Och en pocketbok skulle kanske få följa med hem också. En tidning. Kvälls, eller morgon ...? Jag gissar på Aftonbladet.

5 kommentarer:

Babsan sa...

Skriver oftast handlingslapp för hand.Ibland i ICA appen men krångligt då om vi handlar båda två då vi självscannar vilket är ytterst smidigt

Elisabet. sa...

Babsan: själv är jag ju - om ingen redan insett det - en typisk listmänniska. Jag tycker om att hålla i en penna. T.ex en som kommit med posten från en rar människa i Roslagen!

Babsan sa...

🥰🥰🥰

annannan sa...

Jag skriver också listor! Handskrivna, på baksidan av något återvinningspapper. Då och då i alla fall. Ofta skrivna av P när han har planer för mer ambitiös matlagninge (=är ledig). Med små bokstäver måste jag erkänna att för den vanliga veckohandlingen gör jag precis som min pappa, fast jag blev irriterad när han sa att vi behöver inte någon lista, vi går samma väg genom konsum och så ser vi vad vi behöver.

För varannanmånadshandlingen på nätet har jag helt enkelt en lista på allt som bi brukar handla av stapelvaror och så markerar jag var gång vad det är jag köper. Det är enklare att kolla när jag senast köpte och utifrån det avgöra om vi behöver mer än att gå husesyn efter vad som börjar ta slut.

Och ja, det är jag som står för inhandling hos oss.

Elisabet. sa...

Annannan: finurligt med stapelvaror-listan! Eftersom jag har all tid i världen, borde jag ha full koll, men så är det inte. Jo, på tvättmedel, papper (toa/hushåll), diskmedel, kaffe, etc, där har jag koll. Men jag tycker ju om att besöka affären i Haverdal och är inte sååå noga .., åker gärna in extra./Elisabet