söndag 17 januari 2010

Biverkning ...

På eftermiddagen upptäcker jag att duschen i badrummet på övervåningen har läckt vatten och där är minst 2 centimeters vattenstånd och jag bara gapar!

Avloppet finns i det avgränsade duschutrymmet; det går alltså inte att skrapa in överflödet, nej, vattnet måste torkas upp och det är vad jag gör.

Jag står bredbent och torkar och torkar och torkar och efter vad som tycks som en evighet, är badrumsgolvet torrt och fint och av bara farten såpskurar jag också.

På kvällen kan jag knappt gå.

Till Stjärnorna på slottet vill jag gråta, så ont har jag i knäet.

Vid sängdags tar jag en Citodon.

När klockan är tre på natten, vaknar jag kallsvettig.

Tabletten har gjort verkan.

Mardrömmarna står på kö.

Jag har drömt att vi är tre personer som går genom en tunnel och där framme står k-pistbeväpnade soldater och en av dem säger att männen vid min sida ska skjutas, avrättas rakt av, men jag kan fortsätta rakt fram och mannen pekar på en av soldaterna och beordrar honom att verkställa ordern.

Det är han som skjuta bland annat pv.

Och i drömmen ser jag mannen hur tydligt som helst.
Jag ser hans ansikte alldeles klart och hans förfäran .., han vill inte .., men pekar att jag måste skynda mig iväg och jag går längs ett spår till höger .., in till en skogsdunge och hela tiden väntar jag på skottet och i drömmen tänker jag .."är det inte underligt att man i en dröm kan se ett ansikte på en främmande människa så klart?!"

När jag vid femtiden vaknar är jag alldeles kallsvettig.

Och jag lovar att plattången har fått vara i tjänst.

Inga kommentarer: