onsdag 17 augusti 2011

Biskop Caroline och jag ...



I en veckas tid - och under mina hittills avverkade semesterdagar - har grannen i det fina, vita huset (inte dom alltid så energiska, detta är på andra sidan) ägnat sig åt trädgårdsarbete.

Det vill säga, det är en för ändamålet dithyrd firma som sköter arbetandet.

Och hjälp, s o m det arbetas!

Hela innergården består av kullersten och nu ska tydligen vartenda grässtrå som vågat sig upp mellan stenarna tas bort!

Således har ett viiiiinande ljud accompanjerat fågelkvittret.

Att sitta i tillbakalutad i trädgårdsstolen och lyssna till detta, ja, det känns ungefär som att befinna sig hos tandläkaren när det borras som värst.

Snart gör jag som biskop Caroline Krook, som för övrigt hade min fulla förståelse.

7 kommentarer:

bettankax sa...

Men så störigt!! Jag har haft stensättare utanför jobbfönstret idag. Dom använder nån maskin vars ljud går genom märg o ben..o stängda fönster. Svårt att höra vad folk säger i telefon kan jag säga.

Eivor sa...

Hej Elisabeth!
Du kan tipsa dina grannar att det går så bra hålla undan gräset mellan stenarna med grovsalt. Har praktiserat det i flera somrar så jag vet det fungerar. Blir dessutom billigare än att leja folk.
Kram Eivor

Elisabet. sa...

bettankax och Eivor: ja, jag fattar inte hur dom har råd .., det måste ju kosta hur mycket som helst att ha en firma där som arbetar i veckor!

baratradgard sa...

Men du har zoomat lite dåligt - mer exakt HUR tar de bort ogräset med detta vinande ljud? Jag hade verkligen behövt hjälp med detta ofog på min kullerstensgård som ogräset ställer till med. Och jag har inga grannar som störs av ljudet.

Jodå vi har testat ogräsättika, roundup och hederligt rensande med smal kniv. Men jag önskar mig en paket Totex från 1965 för det var grejer det! Kunde man sabba en hel gräsmatta med på en halvtimme!

annannan sa...

Får jag bli biskop när jag blir stor?

Elisabet. sa...

baratradgard: nja, jag ville inte visa att jag stod där och tog bild från honom bakifrån .., så det fick bli som det blev. Det vete sjutton hur han får bort gräset; jag tror han har en stor kniv eller nåt och så en slags dammsugare eller om det är nåt han bränner bort det med?

annannan: absolut! Jag förstår henne till fullo.

Ulrika i England sa...

Usch din stackare. Man vill ju, precis som biskopen, hellre lyssna på fågelkvitter... Våra gamla grannar hade en perfekt trädgård och således också alla möjliga slags högljudda motor- och elredskap som hjälp till att hålla trädgården absolut perfekt. Jättetrevliga grannar, men fy vad de störde oss med alla sina apparater.