torsdag 18 augusti 2011

Nu kan jag tala om ...

....att jag har en man i huset som skriker av smärta!!

Jag har ringt sjukvårdsupplysningen och fått tala med en rekordlig sköterska.

I soffan ligger pv och kviiiider och stönar.

"Heeeelvettessss så ont det gör!!!" säger han om och om igen.

Detta hände honom.

Uppdaterat:

Ja, nu vill han bikta sig ("jag har syndat!" säger han allvarsamt .., oj, det här blir spännande ...) och det är väl bara en tidsfråga innan sista smörjelsen är i faggorna?

När han tror att jag inte ser eller hör honom, lämnar han sjukbädden och går till min dator och kollar på lidingoloppet.se .., så jag undrar jag hur illa ställt det är.

Dr Böhlander ringde nyss och berättade att hon var förkyld.

Eller är.

"Förkyld! Här står liemannen och viftar med lien bakom min rygg och du pratar om en ynka förkylning!!" utbrast den stungne patienten uppbragt.

Då förstår ni.

10 kommentarer:

Cecilia N sa...

Hujedamej. Bastu?

Elisabet. sa...

Cecilia N: nej, vi har ingen bastu! Vattenkokaren går het .., han ska hålla handen i så hett vatten som han klarar av, då försvinner giftet! Men ååååå, så ont han har!

mossfolk sa...

Nej men usch, stackars PV. Jag visste inte ens att det fanns en otäcking som hette så. Hoppas att det blir bättre snabbt!

gunnar i vaplan sa...

Fy kattsingen vilken fuling att stickas så..!
Men det ska visst vara en fantastiskt god matfisk, i nivå med sjötunga.

Mian sa...

Lömska fiskar det där! men vackra.
Vi har fått såna nån enstaka gång när vi spinnfiskat i Bohuslän. Men måste vara jätteförsiktigt, tveksamt om det räcker med handskar?

Ta hand om pv! Hoppas att giftet förvinner ur kroppen snabbt.

Fourmum sa...

Men aj!! Låter ju inte alls trevligt.. Tur att han har en duktig sjuksköterska på plats ;) Det kanske lindrar lite iallafall..

Elisabet. sa...

Mian,Gunnar, Fourmum och mossfolk: jag minns en havsfisketur i Bohuslän och hur kaptenen vrålade till någon som fått napp att "rör den för helvete inte, det är en fjärsing!"
Nu förstår jag.
Sååååå ont som han har haft!

Monica sa...

Naturen är livsfarlig, är det inte fästingar, huggormar så är det fjärsingar, tror storebröderna med kusiner gjorde vissa erfarenheter i ån där farfar och farmor hade kräftvatten.
Tur som nån skrev att han har en så duktig och empatisk sjuksköterka till sambo;-), hoppas det hjälper med hett vatten och att det blir rent också, där får väl du behandla igen kanske:-)

Eva i Värmland sa...

Det gjorde ont bara jag läste texten från sjukvårdsupplysningen. AJ inte kul! Hälsa PV att Vi tänker på honom och kan känna smärtan ända hit till Värmland.

Ps men vi log brett när vi läste det du skrivit med yttepytte bokstäver.

Här uppe kallar vi det ögontjänare!

Kram på er
Eva i Värmland

Jenny sa...

Hur går det för PV?? Hoppas han är på bättringsvägen. Och som någon annan skrev, det gjorde ont i mig bara att läsa informationen från Sjukvårdsupplysningen!