torsdag 24 november 2011

Exakt klockan 08.00 gick strömmen ...

'
... och det borde jag ha kommit ihåg - att det skulle bli så -, men det gjorde jag inte.

Så inget morgonkaffe .., inget morgonsurfarande eller bloggläsande .., det blev ett glas vatten och en macka med gott pålägg.

Sen irrade jag runt och visste rakt inte vad jag skulle göra?

Dammsuga gick inte ., inte torka håret och absolut inte läsa tidningen - så mörkt var det i rummet -.

Vid niotiden tog jag på mig anoraken och gick ut.

Harry gjorde mig sällskap.

I nästan två och en halv timmes tid har vi varit ute i det milda höstvädret och jag har räfsat hela sidan mot kullen, burit bort pinnar och kvistar, rensat altanen, tömt krukor, klippt ner humlen, rensat ogräs i rosenrabatten .., och suttit stilla i trädgårdsstolen och inte gjort nånting alls, bara vilat lite.

Och harry har lekt precis hela tiden .., å, han har sprungit runt-runt-runt och kastat en röd liten boll i luften .., han har hälsat på Gun och Göran som kommit från Småland och nu ska se efter sitt hus .., och han har suttit på sin rumpa och inte hälsat förrän jag gett honom tillåtelse och vi har berättat/erkänt att han och Elvis grävt en grop i Gun och Görans trädgård, just under buskaget med all rhododendron .,. ty där hade Göran grävt ner fiskrens och nåt godare än just detta, det kan nog inte hundar hitta.

När klockan är halv tolv, då återvänder strömmen och jag hoppar rakt upp!

Det är en halvtimme tidigare än beräknat och jag hinner lyssna till lite musik och skriva detta och mellan varven har jag legat på soffan Ektorp (en liten stund bara) och tänkt att det där som Monica hade - ett lotteri på sin blogg -, det var ju himla roligt, det ska jag faktiskt anamma, men det får bli i morgon, på min lediga dag.

Nu ska jag strax moppa iväg till jobbet.

I hällregn.

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Och här skiner solen (så att det syns hur smutsiga fönstren är ;)

Titti sa...

Ups, hade alldeles glömt! Tack för påminnelsen. Här försvinner strömmen i morgon 8-12, så det gäller att fixa kaffet tidigt, tända spisen och ha en go mysmorgon.

Evas blogg sa...

Låter ändå som om du har haft en skön morgon. Ute 2,5 timme, det låter underbart. Och tänk så härligt Harry ska må som får leka fritt, det är så hundar ska ha det. Men moppa i regn, det lät inget vidare.

Elisabet. sa...

mossfolk: helgrått ute här och regn på eftermiddan ,-(

titti: det ska bli UNDERBART att kunna göra sig kaffe i morgonbitti! Lycka till!

Eva: jodå, det blev en bra förmiddag .. jag hann ju med mycket!