måndag 21 november 2011

Tänk ...


... om exakt en månad, så vänder det.

Då har vi passerat den längsta dagen!

//Kläderna på tork .., ja, dom fanns i mörkaste Småland, alldeles intill Carl von Linnés barndomshem.

5 kommentarer:

cruella sa...

Den här hösten har ju knappt börjat, än mindre tumlat över i vinter, så det här med händer och vänder och ljusare och mörkare är mindre aktuellt än någonsin. I mitt tycke. Det är bara att ge sig i kast med årstiderna, hur de än presenterar sig! Enklast så och minst besvikelse och frustration. Väder och breddgrad rår man inte på.

Elisabet. sa...

cruella: ja, det är väl ungefär så jag känner det .., men ååå, vad jag längtar tills den dagen jag återigen kan hänga ut tvätt på strecket!
Det betyder inte att jag vantrivs med hösten. Den har varit HELT underbar.

Anonym sa...

Hej Elisabet!
Här kommer en språktest (det är det språket jag använt här i Norge. Också notat till mig själv, sedan cirka ett år efter att jag kom hit, har varit på norska!):
"Nå må jeg virkelig stå på med pakkingen! Det er MYE igjen å pakke, og flyttebyrået kommer tidlig på torsdag! I går fikk jeg sortert ut og pakket ferdig de tingene som stedatteren skal ha, og min manns bror kjørte to runder med tilhenger får å få det hjem til henne. Heldigvis var han så KJEMPEGREI at han tok opp til leiligheten ALLT fra boden i kjelleren! Det står nå i leiligheten, og det har blitt ganske trangt - og på grunn av at boden er i den store garasjen, så er det et tykkt lag av skitt og støv på alt. Dette må fjernes. Pakkingen av egne ting fra skap og skuffer begynner jeg med først NÅ I DAG - tre intense dager altså - HJELP!! Håper virkelig at jeg blir ferdig i tide!!" Hälsningar från Monica T.

Elisabet. sa...

Monica T: inga problem alls med läsandet! Norska är ju betydligt enklare än danska, för att inte tala om finska ,-)

Min mamma fick en gång i livet för sig att hon skulle lära sig just finska (hon arbetade som sköterska åt Bolidens gruvarbetare och där var många finländare), men se efter att ha kämpat med alla kasus hit och dit, så gav hon upp.

Hon tog esperanto i stället ,-)

Anonym sa...

Precis det tänkte jag på idag när jag var ute och gick. Det var vid tolv-tiden och solen hade kommit en liten bit ovanför trädtopparna innan den vände. När det är som mörkast rullar den på trädtopparna som en stor apelsin en stund innan den rullar ner. Och så tänkte jag att det är två månader tills solen är lika långt uppe som idag! ellem