torsdag 24 november 2011

Guldstjärnestunder ...

'

* Det är när jag upptäcker kunden framför mig, eller rättare sagt, hans jättelika händer och jag säger ..."men ååå, du har nog dom största händer jag någonsin har sett, har du varit jordbrukare?" och mannen - som nog är minst åttio - smajlar och säger att jo, det har han varit och så lite annat också .., och jag tar hans högra hand och håller den mellan mina och den är verkligen som en tallrik i storlek och varm och go och mjuk är den också!
Kanske påminner dom lite om min pappas händer? Lite knotiga.

* Eller när pv kommer in i affären för att ta hem moppen (och därmed låter mig ta bilen när det är mörkt ...) och arbetskamraten Carina säger ..."men ta med dig honom i fikarummet så kan ni dricka kaffe tillsammans!" .., och det var precis vad jag gjorde.
Kaffe och saffranslängd i skivor och lite småprat.
Det är sånt som gör att man tycker om sin arbetsplats och sina arbetskamrater.
Carina är i min ålder, men ser tio år yngre ut .., hon älskar att dansa och har, enligt mitt sätt att se det, den absolut tyngsta avdelningen på jobbet .., och så har hon ett härligt humör - häftigt ibland - och världens gapskratt ibland! Jag tycker såå mycket om henne!

* Den tredje guldstjärnestunden är när jag kommer hem och möts av en snäll pv som står i ytterdörren och låter harry komma och möta matte och när jag sedan sitter här och skriver detta, så lägger han (pv) armen om mig och säger "har jag sagt att I love You?"
Det har han - tusen fler gånger än jag nånsin säger det -.

En guldstjärnestund blir det också när jag hittar den här bilden från min lägenhet i Ystad.
Hyacinter som nästan har blommat ut .., ett ljus som brinner ... och en liten Anders som har fått en sticka i foten, men när vi frågar honom säger han ..."ja ha fått en piiik i foten!"

Då blir mammahjärtat varmt.

Och i morgon har jag ledig dag.

L y c k a!

2 kommentarer:

Leina sa...

Blir varm i hjärtat när jag läser...

Elisabet. sa...

leina: och jag blev det också ... fast innan .-)