fredag 18 november 2011

Kväller i det gula huset ...


Skavlan på tv (bäst-bäst är han på att intervjua och våga ställa frågor som man kanske skulle tveka att ställa själv ...!) och pv som har installerat den nya tvättmaskinen.

Jo, det är inga större problem att handtvätta kläder för två personer, men vilken lycka att nu få köra en omgång sängkläder i maskinen .., och inte att förglömma min hundtassiga anorak!

På soffan Ektorp ligger harry och Elvis och sover.
Harry med ett av sina ben rakt ut, som alltid.


Nu är det bara lördag och söndag kvar, sen ska Elvis hem till sig.
Till stan, till matte och husse, som då har kommit hem från Egyptens land.
Åååå, så tomt det ska bli!
Efter snart en vecka här, känner han sig nog hemma.

12 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Den översta bilden är bara såååå härlig.
Jag ser den och känner mig som hemma hos er igen - underbart ;-)

Anonym sa...

Hej Elisabet!
Nu har jag skrivit min långa komentar här TVÅ gånger, och kommit ihåg allt som skall göras, men den syns inte!
Var den för lång?
Skriver den kanske igen senare...
Hälsningar från Monica i Oslo

Anonym sa...

Ok, jag tar det om igen:
Åååååååå! Det ser fantastiskt lugnt och trivsamt ut! Och jag skulle mer än gärna sitta och slappna av en stund emellan de två fyrbenta herrarna! Det hade varit en fantastisk fin upplevelse, och med en hel del tröst emellan varven med sorterandet, kastandet, och packandet av saker från min manns och mitt liv. Det värsta är nog att sortera i alla de saker som betydde så mycket för honom. Det är mest om/med och runt musik, men också mycket annat, så som bilder från hans uppväxt, studietid mm. Har haft orolig mage hela dagen, för att inte tala om oron i huvudet, och stark förtvivlan över det oåterkalleliga som hände i sommar! Skavlan på norsk tv börjar en halv timma efter Sveriges sändning. Jag har sett programmet, och det fick mig att glömma inimellan - så det blev en verklig paus. Men med djur runt sig tycker jag att det blir mer lugn och harmoni. Så... nu måste jag verkligen packa och ordna lite mera före läggdags! Hälsningar från Monica - snart Lysekil! - Det käns lite overkligt att jag om en vecka bor i Sverige igen!!

Monica sa...

Det krävs lite extra att ha de gäster Skavlan har och han klarar det fint. Fint ser det ut i gula huset också, hundarna längtar nog tillbaka:-)

Anonym sa...

Biomedicinsk laboratorievetenskap, och MONICA!
Låter nästan som mig själv för några år sedan!! på väg till Lysekil, från att ha
Hälsningar från Monica som är bott i Oslo i väldigt många år, och på senare år började studera och arbeta med helt andra saker!

Anonym sa...

HAR bott i Oslo

Tankevågor sa...

PRECIS så där ligger vår Roxy också i soffan....med huvudet på en kudde (med likande örngott) och lutad mot armstödet. :-)

...de där två som blivit så goda vänner kan väl få träffa varandra igen någon gång?!

Elisabet. sa...

Gunnar: och vi längtar att få jämtlandsbesök igen .-) Du har ju ditt rum.

Monica i Oslo: du får skriva hur långa kommentarer du vill, jag tar inte bort någon! Ibland blir det så där .., även för mig i morse när jag skulle svara på något som ni skrivit.

Monica: det kommer att bli tomt utan Elvis .. han som ligger där på nedre bilden .., oj, så tomt för Harry, som alltid har någon att busa med!

Tankevågor: men idag ska det tvättas ..., oj, så mycket sand som faller från hundarna (och hår .-).

Anonym sa...

Skavlan är så bra. Och det är inte lätt med så olika samtalsämnen. Men han törs fast det var lite svårt med Krister H som "ljög" och var lite förvirrande.
hej från Eva

Ulrika sa...

Åååå... Och jag tänker att hur ska jag nånsin kunna ha någon annan sorts hund än en labbe. :-)

Ulrika sa...

Äsch, halva kommentaren trillade ju bort. Jag skrev också att Marcus vill ha en Bouvier des Flandres (eller hur det nu stavas), han har haft sådana förut. Syrran hade en sådan, Bodil, som de fick låta somna in i våras. Helt klart mysiga hundar, men inte alls min typ.
Så, vi får väl ha två hundar då. :-)

Elisabet. sa...

Eva: K.H är inte min favorit .., man såg honom ofta i Ystad under inspelningarna av Wallanderfilmerna.
Men Skavlan gillar jag. Skarpt.

Ulrika: och jag säger tvärtom - fast jag en gång har haft en labbe - jag är så glad att vi inte har en ..., för hur fina dom än är, är dom så BURDUSA och granitblockiga och som bullerkusar ,-) Jag älskar Elvis, men vill inte ha en labbe till ,-)
Lycka till med hundarna .., det går nog bra med två när ni bor i samma hus.