söndag 14 oktober 2012

DBIV och lite annat ...


Vi hade lösa planer på att åka in till Halmstad och titta på den franska filmen som fått så bra kritik (jag är inte alldeles säker på att jag kommer att tycka om den ...), men regnet öste ner och hur det nu kom sig, så stannade vi hemma. 

När jag beställde filmen "Flyttfåglar" till lotteriet, så passade jag även på att köpa två exemplar av tv-serien "Dubbelstötarna", vilken vi såg i början av 80-talet, tror jag. 
Ååå, jag minns hur vi skrattade och hur fullkomligt underbar jag tyckte att Björn Gustavsson var i sin roll som studierektor Bertilsson.

Men allt är inte som man minns .., en film som jag en gång tyckte var så himla bra, den har jag ingen känsla alls för trettio år senare .., och det var väl det jag tänkte på när vi satte i den första dvd:n (av 2)  och så slog vi oss ner i soffan Ektorp, släckte lampan och började titta. 

Vi blev sittande i totalt  t r e  timmar och tänk, jag tyckte att den - i stora delar - var lika rolig som då! 

På omslagets baksida står så här ..."en skön dialog väl förvaltad av speciellt Frej Lindqvist". 
(Frej L. är förresten gift med en malåtös, Christina, dotter till Ellen och hennes man, vilka drev biografen Forum hemma i Malå!)

Nja, jag tycker att studierektorn är helt fantastisk i sitt minspel ..., han behöver inte säga just nånting, så förstår man ändå! Och en ung Dan Ekborg är också himla bra! 

Den här filmen blir förstapriset i DBIV i veckan som kommer. 

Och har ni sett den och känner att näää, det här är inget för mig, så får ni gärna hojta, så låter vi den gå vidare till någon som   k a n s k e   vill ha den.

Cecilia N skriver på sin sida att det finns blogglotterier där man får två lotter, alltså dubbel vinstchans, om man gör reklam för ett specifikt lotteri. Så är det ju inte här. 

Jag vet att jag har förklarat förut, men jag gör det igen: det här är  b a r a  ett låtsaslotteri utan allvar .., jag har inte minsta ambition att det ska växa och bli jättestort och ingen behöver göra reklam för det heller .., det är ju bara på skoj! 

Vinsterna är sånt som bloggvänner har skänkt (tack snälla, rara!) eller sånt som jag hittar och som är billigt och lättöverkomligt och inte väger så mycket.

Ja, nu vet ni och börja nu grunna på vad som etsade sig fast i ert minne, ja, under veckan som gått!



5 kommentarer:

Ulrika sa...

Inskickat. :-)

Anonym sa...

Vad jag bl.a. minns från den serien är att jag var så nervös å Björn Gustavsson vägnar. Har aldrig skickat in till DBIV men kanske skulle göra det nu! Vilken dag ska det vara inne?

Elisabet. sa...

Ulrika: håller på att lägga in det! ,-)

Fru Hansson: ja, det är inte så himla noga .., vi kan säga att senast onsdagkväll.

Elisabet. sa...

Fru Hansson: ja, jag hade ont i magen när jag tittade på filmen - och det hade jag då också - för B.G. spelar ju så himla bra som lite töntig ,-)

Lena sa...

Inte inskickat, men det finns ett DBIV på min blogg, för den som vill läsa. :-)