måndag 15 oktober 2012

"Men vad finns bakom kullen ...?"

... frågar Eva.

Jo, det är som en platå där uppe - faktiskt finns det en väg som heter just Platåvägen - och när jag har gått upp för kullen och svängt vänster, då är detta vad jag ser.

Längst bort skymtar koppartaket på fabrikör Johanssons hus och lite hitom syns taket på Eckes lilla gula boda, den där jag ofta fångar fönsterbilder .., och så är det våra närmaste grannar Gun och Görans hus.

Det huset hade tidigare en icke-färg .., det var som slitet grått och alldeles vanvettigt vackert, men .., den färgen höll inte för vädret så här nära havet, det blev ohållbart och i somras målades alltsammans om i en antikvit färg.

Till höger om pilen finns det gula huset.

Där syns det och bakom skymtar det gamla tegelhuset från 1809.

Husen på kullen ser vi inte alls; vi ser bara rakt in i berget (som går i dagen i källaren ..) och jag kan ibland sakna utsikten hemifrån Malå .., sjön och dom blå bergen på andra sidan och solnedgången.
Rymd, helt enkelt.

Nåja, havet finns ju bara några hundra meter bort och där finns rymd så det räcker och blir över.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror inte att huset som skymtar är det från 1809, utan Stora Stensjö gård. 1809-huset ligger längre bort till vänster, nästan granne med gröna koppartaket. Om nu rätt måste vara rätt
PV

Eva i Tyresö sa...

Ja rätt måste ju vara rätt!!!!
Vidare vet jag verkligen ingen som har så mycket rymd som ni på promenaderna mot havet.
Tur det. För annars skulle du känna dig instängd.

Evas blogg sa...

Tack! Vad roligt att se hur det ser ut. Jag har sett den där kulle bakom husvagnen flera gånger och undrat vad som är där bakom.