lördag 15 december 2012

Lördag ...

Det har snöat och blåst rejält i natt  .., pv har skottat mängder, allt medan jag ordnade frukost och samtidigt lyssnade till detta förfärliga som har hänt i USA med skolbarn och lärare som sköts så kallblodigt.

Var får människor att göra sånt här?
Jag fattar det inte.

Nu återstår två timmar här hemma, innan det är dags att ge sig iväg och påbörja fyra-dagars-skiftet.
Vi lever tvärtomliv nu, pv och jag själv.
Han räknar ner till jullovet - nästan tre veckors ledighet - och själv tar jag sats inför det motsatta.

Just nu sitter han i soffan Ektorp och spelar quiz mot "Dr Böhlander". Igår fick han pisk av henne, första gången någonsin, och jag antar att hon är alldeles omåttligt nöjd.

Det är inte han.

4 kommentarer:

SoF sa...

Varför....?
Dessa vansinnesdåd.
Varför....?

Stackars alla anhöriga.
För dem blir aldrig december och alla helger någon glädjens och fridens tid mera.

Snö(o)vädret har kommit till oss nu också. Hoppas på att det drar fort över.

Hoppas att ditt 4-dagars-skift går bra!

♥ ♥

Turtlan sa...

Här väntar två st nattpass. ova och jobba under två dygn. Mycket mer annat blir det inte.

Här här det börjat blåsa och snöa rätt så rejält. Det blir inomhusväder förutom en sväng för att handla och hälsa på pappa.

Jag blir så förtvivlad över vapenlagarna i det där landet. Så otroligt onödigt. En av mina kusiner i USA tillika lärare i en lågstadieskola bor i samma stat som skjutningen.

Hoppas jobbhelgen går bra för oss båda! Nu biter vi ihop och kör.

Lisbeth på Tankevågor sa...

Det är ofattbart med det hemska....
Tänk att skicka sitt barn till skolan och sen händer det värsta som kan hända. Jag känner sån sorg över att det hänt igen!.
Ska det här göra att man tar itu med sina vapenlagar? Tyvärr tror jag inte det. Tanken att vem som helst ska ha rätten att bära vapen och "skydda" sig själv är för fast rotat. Men jag önskar att det inte vore så.

Nästa vecka är det säkert någon av mina små som tar upp det här i klassen.....det är det alltid. Skolan ska vara en trygg och fredad plats.....önskar att det kunde vara så överallt.

Elisabet. sa...

SoF, Turtlan och Lisbeth: och HUR ska barnen som överlevde klara att gå till skolan efter detta? Vilka hemska mardrömmar som kanske förföljer dem genom hela livet? Och var finner dom trygghet efter detta? Kommer dom någonsin att känna sig trygga? Ja, arma människor!