onsdag 12 december 2012

Och här är vinnarna ...!



Anledningen att Gösta får vara Notarius Publicus, ja, det är först och främst för att han är hemma och tillgänglig medan det är dagsljus, och för att han, precis som Sonja, är så underbart rar .., men sen finns det ännu en orsak: vi äter lunch tillsammans och det är så himla trevligt! 

Mellan varven passade vi på att kolla hur vi håller armarna/händerna, så där i kors.
Gösta hade en alldeles egen variant.

 
Alla tre höll vi helt olika. Här är Sonja. 
Jag själv har höger hand uppe på vänster arm.
Och ni? 

På väg hemåt, vid trakten av Särdal. 
Höööga snödrivor efter plogbilens framfart.

Idag blev det gemensam "förning" ..., mat från båda hållen och till kaffet bjöds vi på Sonjas underbart saftiga lussekatter!

Men få se nu .., vad var det nu för glädje som ni delade med er av ...?
Nio stycken var ni, jag säger åtta på filmen, men nio var ni som låg i skålen.

Jo, Ulrika berättade lyriskt om en middag tillsammans med goda vänner och hur mycket sånt betyder .., inget märkvärdigt, bara den där gemenskapen ..., och annannan i Portugal gladdes åt att en ansökan om forskningsmedel nu gått vidare till andra omgången ... .. monet i Frankrike svämmar nästan över av sydfransk vardagsglädje - blå himmel och sol - .., Cecilia N i Härnösand hade varit på hopplektion med sin "trotjänarhäst" på 20 år och kände sig happy ..., Monica i Lysekil hade övernattat på Säröhus i Bohuslän ..., Eva på Frösön hade - precis som Ulrika - umgåtts med gamla, goda vänner och det hade spelats Jeopardy och varit allmänt trivsamt .., Anne i Mantorp hade fått besök av väninnan från Enköping (fem timmar tog bilresan i snöyran!) och nu ska Anne vara dag-och-natt-matte till dvärgpudeln Doris, allt medan väninnan njuter av sol och värme i Thailand ..., och så blir ännu mera pudlar: Ann i Göteborg fick nämligen vara dagmatte åt pudeln Sigge i tre dagar och Sigge låg och vaktade under Anns klippbord i ateljén ..., och slutligen var det Gunnar i Jämtland som gladdes åt att Musikhjälpen nu har kört igång i radio och tv!

Tänk, så mycket glädje!

Och min egen ...?

Tja .., konserten i Åleds kyrka (som heter Enslövs kyrka) var jättefin .., och så Göran Rosenbergs bok som jag läste ut under helgen, det var två saker som verkligen gjorde mitt hjärta varmt.

Tack för att ni var med!
Och priserna postar jag i morgon.

8 kommentarer:

Monet sa...

Nej men ÅHHH!! Gudars vad roligt att vinna igen!! Och hemgjort godis, vad vi ska njuta på julafton. Jag såg nog hur du gjorde dem och det vattnades i munnen! TACK snälla för att du gör det här, det är såå kul!

Vilken härlig Notarius Publicus också. Kan du fråga honom nästa gång om han också minns min morbror, Doktor Elis Lindgren som var överläkare och chef för Lasarettet i Ljungby. Gösta bör ha bott kvar i Ljungby under den tiden. Jag tror att Pv mindes honom och att han varit snäll mot hans mamma?

Kram och tack igen/Monet

Och hälsa och tacka för Marseljäsen också!

gunnar i vaplan sa...

Heja Gösta, du sköter dig utmärkt..!
Monet: Oj, oj, oj, lyckis dig som får Elisabets hemgjorda godis - GRATTIS!
Eva i Tyresö: Grattis till dig också :-)

Elisabet. sa...

Monet: å, så roligt att du blir glad! Jag postar det i morgon .., just nu ligger paketet i kylskåpet och vilar sig.

Gunnar: nästa vecka blir det nog julgodis också ...., har du tur så ....,-)

mossfolk sa...

Rackarns, jag missade ju att skicka in den här veckan. Men ser redan fram emot nästa veckas dragning med Gösta som notarius publicus!
Grattis Monet och grattis Eva!
Här ska det bli julgodistillverkning någon dag nu under veckan. Ingredienser är inhandlade :)

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, han är duktig Gösta! Pratar suveränt bra tyska och t.om franska, jag höll på att ramla baklänges när jag upptäckte det.

Evas blogg sa...

Som jag hade laddat för julgodiset!! Ja, ja kanske lika bra med tanke på kroppskonstruktionen :) Men GRATTIS till vinnarna. Och Gösta är så fin! Han påminner lite om min pappa.

Cecilia N sa...

Han är en mycket bra notarius publicus, Gösta.
Att du är så omgärdad av så många som är bra på det har nog att göra med nåt med dig.

Elisabet. sa...

Eva: ja, han är underbar, liksom Sonja! Nu var han lite trött när vi var där .., lade sig på sängen och vilade innan inspelningen.

Cecilia N: njaaa, det tror jag nog inte, allra käraste Cecilia, men Gösta är en naturbegåvning på området!