fredag 6 september 2013

Mitt på dagen ...


... tar jag bilen och kör till Steninge.

Prickig solstol ställs på stranden och jag har med mig dagstidning (som inte går att läsa, det blåser för mycket ...) och en bok (jag är för nyfiken .., tittar mig mest omkring ..) och två gånger badar jag och det är svalare i vattnet än igår, kanske sexton grader?

En av dem. Vid kl.12 på bilden syns midsommarstången.

Jag räknar till tre maneter, men dom håller sig lite till vänster om stegen, så det är bara att simma åt andra hållet .., men lite läskigt är det.

Vid andra doppet ser jag inte en enda manet!
U n d e r b a r t!

Pratar med en äldre farbror med stockholmsdialekt .., han berättar om tidigare resor till Marbella (där avloppet då på 60-talet, när han var där, gick rakt ut i havet) .., om Phuket i Thailand ("vi höll oss mest kring poolen min fru och jag ..., och så vänliga människor där var .., inte som araberna som blev sura om man inte handlade i deras butiker, thailändarna bara bugade och bockade ...", säger han) och så får jag veta att i hans ungdom, eller mera barndom, tillbringade hans familj en semester i Bohuslän - i Hunnebostrand -, på ett pensionat .., och oj, så många stora brännmaneter där var, ja, i havet, alltså.

En kvinna med illrött hår går längst ut på klipporna och hoppar i därifrån.

Kvinnan som var med på bilden av fötterna igår, kommer också och badar.

"Hej, är du här idag igen ...?" säger hon och det är jag ju.

Länge, länge badar kvinnan .., simmar fram och tillbaka .., spanar lite efter maneterna .., men tycks helt obekymrad om dem ändå.

En alldeles bedårande dag är det.

3 kommentarer:

Kattis sa...

Sexton grader och brännmaneter... Är du skvatt galen?

Elisabet. sa...

Kattis: ja, absolut ,-)!

Elisabet. sa...

Kattis: ja, absolut ,-)!