fredag 13 april 2018

"I samarbete med ...."

Bilden har inget att göra med texten ....


Allt oftare ser jag - på instagramkonton som jag följer - att den första meningen i inlägget är: "I samarbete med bla-bla-bla ..." och så kommer ett företagsnamn och därefter en text som vittnar om hur gott det är med just det företagets soppa eller hur fantastiskt bra man mår vid användandet av just den bäddmadrassen.

Tror jag på det?

Nej


7 kommentarer:

Rexxie sa...

Bra!!

WalkaboutSweden sa...

Ja nu börjar det bli...tröttsamt.

STORARTAT! sa...

Sådana inlägg brukar jag scrolla förbi

mossfolk sa...

På små privata bloggar? Jag förstår att de som har bloggar och instagramkonton som en del av sitt yrke är beroende av reklamintäkterna och numera måste man ju tydligt märka ut vilka inlägg som är sponsrade. Ibland scrollar jag förbi, men ibland har ju bloggaren faktiskt lyckats göra något av reklaminläggen. Jag läser då och då hos UnderbaraClara och har flera gånger inspirerats av hennes inlägg som är skrivna "i samarbete med" Panduro.

Bert Bodin sa...

De sponsrade inlägg jag ser för mycket av blockerar jag. Då slipper man scrolla så mycket. Enkelt och effektivt.

Elisabet. sa...

Rexxie: bra med reklam eller ..:?

Walkaboutsweden och STORARTAT: ungefär så, ja.

mossfolk: jo, jag förstår att människor som har sin försörjning på att blogga, tar tillfället i akt och använder sig av reklam, men för mig försvinner ändå trovärdigheten. Om du t.ex. skulle göra reklam för barnkritor, "i samarbete med xx vill jag bara berätta hur underbara dom här kritorna är!", så skulle jag likväl tveka ,-) Nej, det blir inte helt trovärdigt för mig.

Bert Bodin: sponsrade inlägg rakt av, dom läser jag inte.

Anders sa...

Näe, bra att du är tveksam och observant!