onsdag 4 september 2019

Dagens fönster .... nr 2.


Igår ett fönster från Grekland, idag flera fönster från Söder i Stockholm.
Och det här är det andra sjukhusfönstret på kort tid; tidigare ett från Monet och Norrtälje sjukhus och nu den här vyn som Eva i Tyresö ser från dagrummet på femte våningen (Södersjukhuset). Dagrummet ligger i vinkel med den fyra-sal där Eva ligger.

Där borta lite till höger i bilden skymtar Globen och till vänster ser man Skanstullsbron, där Eva nu på morgonen har sett och - kanske ännu ser - långa bilköer.


Här en bild från 1962 och samma bro.

Så här skriver Eva: "Lugn natt. Bra sömn! God mat igår! Många prover, men värdena är bra. Personalen bra. Snart frukost! Det ska bli gott!!"
(Ja, Eva är utropstecknens mästarinna).

Tack Eva! säger jag.

// Lite historiska fakta om Södersjukhuset finns här. På samma sjukhus opererades mina barns pappa för sitt knä .., nåt korsband som hade gått av i samband med en handbollsmatch. Körde jag verkligen bil från Kungsängen in till Södersjukhuset? Helt otroligt i så fall .., det var ju evigheter innan gps:en kom till världen! 

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Där vid just den bron var det vi var med på invigningen av den nya sjöräddningsstationen i somras. Vid brons fäste på denna sidan vattnet. Numera finns det ett stort hus där men bron är sig lik.

Elisabet. sa...

Turtlan: se där! Så mycket som kan hända vid ett brofäste!