torsdag 5 september 2019

På agendan ....


Igår när jag besökte Folktandvården i Söndrum, stannade jag till i den foajé som är belägen mellan själva tandläkeriet och biblioteket och eftersom jag tycker så mycket om anslagstavlor av alla de slag, blev jag stående där en stund.
Blicken föll då på affischen längst till vänster.
Såååå läcker!! 
Hildas mamma Mymmel är ordförande i Halmstad filmstudio och i söndags berättade hon att det finns ytterligare en filmklubb, nämligen Halmstad Ciné Club (lite töntigt namn, tycker jag, men jag är väl omodern av mig).
Deras filmer visas på onsdagar klockan halv tre., ja, men det är ju perfekt, då krockar det inte med den jag redan är medlem i - då är det måndagar som gäller -.
Mejlade nu på morgonen in en ansökan om att få bli medlem.
(Men fick genast mejlet åter .., fel adress! Nej, det var rätt adress inskriven!)


En annan affisch som lockar till .., ja, intresse ( i alla fall för min del) var den här.


Och till höger Halmstad Filmstudios program. Jag trodde att jag skulle missa en måndagsfilm då vi är i Liverpool, men nu ser jag att då är det uppehåll, ja, men perfekt! Höstlov även för Filmstudion kanske?

Bert i Luleå berättar om en film han sett och den verkar intressant.

Ja, det kan bli en trivsam höst det här, i alla fall filmmässigt!
Over and out.

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Här har varit absolut fullt upp och jag har varken skrivit på min egen blogg eller läst någon annanstans. Men nu minsann, nu är det ledig torsdag och så härligt att läsa ikapp alltsammans här inne! Vi är storkonsumenter av knäckebröd och framförallt Falu rågrut. "Kuddmackor" kallade barnen på förskolan det för.

Och fina Edvin på cykeln -men jag tror alldeles bestämt att mamman också skulle behöva önska sig en cykelhjälm ;)
Så intressant med helt olika berättelser från akuten. Från akuten i Örebro har jag väldigt blandade erfarenheter. Skräcken var den sex timmar långa väntan när Uppsala hänvisade oss dit då vi fick komplikationer efter lillebrors läppoperation. Han var tre månader gammal, hade då inte ätit på ett dygn, var infektionskänslig och vi fick sitta i ett överfullt väntrum bland hostiga snoriga barn innan vi, efter midnatt, äntligen fick träffa en specialist som i två minuter lyssnade på vad jag berättade och sedan omedelbart la in oss med dropp på barnavdelningen.
Å andra sidan har vi fått omedelbar hjälp de gånger vi kommit in med förkylningsastma... och den gången min lunginflammation blivit värre i stället för bättre efter penicillinet låg jag i en säng på eget rum bara någon minut efter ankomst.

Stort grattis i efterskott till pv!
(och f´låt för lång kommentar -jag kanske ska skriva mig ett eget inlägg på min blogg istället ;))

Elisabet. sa...

Mossfolk: "förlåt för lång kommentar"! Man blir ju bara GLAD! Tack som delade med dig. Och jo, Hilda har cykelhjälm, men det där var bara en provtur på bilparkeringen

Ulrika sa...

Spännande! Roligt med film som inte är efter standardhollywoodmall 1 A. :-)

Anonym sa...

I kväll startar höstterminen i filmklubben på biblioteket här i Mantorp. Som jag har längtat! Gratis är det och så får man alltid fika, kan inte bli bättre.
Det är två grupper, dagbio och kvällsbio, och eftersom jag är pensionär så går jag så klart på båda. Att vara med i filmklubben är också ett bra sätt att göra bekantskap med människor när man är nyinflyttad på orten. Precis som du har lärt känna många på affären.
Kram/Anne i Mantorp

Rexxie sa...

Appropå filmer så såg jag en dokumentär häromkvällen och tänkte att det var något för dig! Heter "H som i Harry" och handlar om en kille som är tredje generationens analfabet i Storbritannien.

https://urplay.se/program/209870-h-som-i-harry

Elisabet. sa...

Ulrika: precis! Och så tycker jag om att någon - innan filmen börjar - berättar lite om den och om regissören osv. Man får ytterligare en dimension.

Anne i Mantorp: och dessutom GRATIS!! Fantastiskt! Diskuteras filmerna efteråt? Det hade ju varit perfekt .., fika och prata igenom vad man sett.

Rexxie: tack! Den ska jag titta på idag!