fredag 6 september 2019

På agendan ....


En skön fredag.
Först tar vi oss an DN:s korsord (glädjen i att ha tidningen fredag-söndag är omåttlig!) och vi åker in till stan och hämtar ut passen och på förra passet såg det ut som om jag hade en svart mössa på mig och pv liknade en presumtiv terrorist från typ Uzbekistan och sämre hade det omöjligt kunnat bli och det blev det inte heller. Härligt!

En polisvolontär - en man från något annat land; kanske från Sydamerika - stod i väntrummet och tog emot oss och hälsade välkomna och det kändes bra .., han avslutade med "min vän" och även om det är en fras bland andra, så köper jag det rakt av.

Kvinnan i luckan som lämnade ut passen torde ha varit från Polen och hon sa att det var väldigt viktigt att vi skrev våra namnteckningar  e x a k t  som i passet och att vi höll oss inom den vita linjen. Så knepigt har det väl aldrig varit att hålla sig  p r e c i s  inom den lilla rutan!
På passbilden är jag nu gråhårig och det syns tydligt att min näsa varit med om en olycka, men det må vara hänt. Efteråt en sväng till Team Sportia (pv köpte sig härliga gå-ut-med-harry-skor) och så, sist av allt, till Sonja i Harplinge.


Först kaffe och smörrebröd vid matsalsbordet (Sonja är i full färd med att röja i kökslådorna när vi kommer ...) och sen slår vi oss ned vid uteplatsen och där är så lummigt och fint och himlen är blå och allt känns så bra. Medan vi sitter och surrar om jobbmöjligheter och annat, ägnar sig Harry åt att nooooosa på alla växter och buskar som växer vid altanen.


Utsikten åt andra hållet, där väderkvarnen står så fin och grann.
Harplinge är ett lagom litet samhälle där det nu har byggts ett par flerfamiljhus och där det är betydligt lägre villapriser än inne i Halmstad.
Titta här, t.ex.
Ett bibliotek finns .., Lantmännen (med supertrevlig personal!), en Matöppetbutik (som alltid tycks hänga på gärsgården), en frisörska .., ja, det finns säkert mer också. Till Haverdal och Hemköp är det väl fyra-fem kilometer och till Halmstad kanske femton kilometer.
En omåttligt vacker kyrkogård finns också i Harplinge, men det kanske inte är därför man väljer att flytta till den här lilla pärlan.
Tre av Gyllene Tiders bandmedlemmar kommer från Harplinge och det gör även sångerskan Mariette.
Om väderkvarnen på bilden kan man läsa här.


Vi blir där någon timme eller kanske två och det blir prat om allt möjligt.
Första tiden när Sonja flyttat från den jättestora lägenheten i stan - med utsikt över Nissan - trivdes hon inte alls i Harplinge och definitivt inte med lägenheten.
Nu är allt annorlunda.
Och ett finare badrum än Sonjas - med två stooora fönster - och fina färger i blått och vitt, det vet jag inte av!


När vi är där kommer en liten film från lillkillens mamma.
Rubriken är "Varför ska man sova?" och hon har spelat in hur det låter när den lille krabaten ligger i sin säng och jollrar för sig själv. Det är nästan så att hjärtat går sönder!
Hans mamma är så rar och skickar nästan varje dag små filmer med en given huvudrollsinnehavare och när man bor på avstånd, så betyder sånt sååå mycket!
Flera gånger tittar vi på filmen och smajlar.
Om och om och om igen.

Sen hemåt.
Svänger förbi Lantmännen och köper vårlökar (kungsängsliljor och narcisser), samt ett par fina läsglasögon som matchar mitt hår. Kommer hem och upptäcker att jag beviljats medlemskap i filmklubben Club Ciné Halmstad och skyndar mig att betala in 350 kronor och blir själaglad att jag nu kan gå på bio två gånger i veckan i höst!

Nu hemma.
Jazz från spotify .., ett tänt ljus och harry som sover gott på soffan Ektorp.
Och i morgon och på söndag vankas arbete.
Just det.

Inga kommentarer: