måndag 2 september 2019

Måndagkväll ....


En stillsam, vilsam måndag.
Promenader med harry .., jag har hängt ut tvätt .., satt igång robotgräsklipparen (som aldrig får gå kväll eller natt, mest för att spara på eventuella igelkottar, men vi har inte sett röken av någon igelkott på kanske två år)  .., jag har skrivit brev (läs: mejl) och handlat frön till fåglarna (nötväckorna protesterar högljutt om där är tomt i fröautomaten!), plus lite telefonsurr och korsordsknåpande.

Pv har ju en jättelång dag (kommer hem vid halv tio och cyklade väl iväg vid sextiden)  och snart stundar Line of  Duty på ettan och hur ska jag våga börja titta på det själv? Nej, tio i tio börjar det, då är det lugnt. 


Vaknade vid tretiden natten mot idag och hade drömt så underligt .., men mest att Nelly levde. 
Så glad jag var! Och så ledsen när jag upptäckte att det inte var på riktigt. Lyssnade till andra hälften av USA-podden (jag ställer in det på 20 minuter när jag lägger mig och jag hinner ALLTID somna innan dom tjugo minuterna är avklarade och så får jag börja om igen ,-)  som är en sån oerhörd glädje för mig och jag tycker verkligen om Andreas Utterström när han är gäst i programmet. 


Fick ikväll förfrågan om ett extrapass på lördag, från halv åtta till halv tre. 
Tackade ja. 
Då är det jobb lördag, söndag, tisdag och onsdag. 
Jo, men det blir bra. 
I morgon tänker jag - om vädret står sig - (frånsett blåsten har det varit ljuvligt idag!) ringa klockmakaren i Falkenberg och höra om han är igång eller har semesterstängt .., och är det varmt och skönt, blir det nog ett bad i Skallkroken. 

Jag  ä l s k a r  Skallkroken. 
Ibland funderar jag över vad som är skillnaden i jämförelse med stranden nere hos oss eller i Steninge? Jo, jag vet precis .., det är allt det gröna och att man ser långt bort och det är segelbåtarna och rymden. 
Det är just det allt handlar om för mig. 

Rosorna heter Ingrid Bergman ..., cykeln är inte min eller pv:s .., men stod där och vilade när vi igår svängde förbi för ett dopp. Eller var det kanske i förrgår? Ja, vem bryr sig om veckodagar eller veckonummer när man är friherrinna? Åtminstone mesta delen av tiden.

Over and out.

4 kommentarer:

Mimma sa...

Vi står på Skallkrokens ställplats i natt. Jag förstår att du tycker så mycket om denna natur, här är så vackert! Hoppas att vinden avtar lite i morgon, så jag och katten Yngve kan ta en liten promenad, innan vi åker vidare.

Elisabet. sa...

Mimma: men se det var ett nytt namn här bland kommentarerna - så roligt -!
Ja, Skallkroken är som paradiset, men knappast just nu på morgonen. Oj, vad det regnar, åtminstone här i Stensjö. Hoppas att Yngve detta till trots vill ta en promenad! Trevlig resa!

Dubbelörn sa...

Ja, jag vågar inte titta på den serien på kvällen! Den släpps på SVTPlay redan vid midnatt, så jag tittar på eftermiddagen. Har Apple-tv o kan "njuta" av skräcken på tv, fast i dagsljus. Känns sååå mycket bättre ;).

Elisabet. sa...

Dubbelörn: varje gång jag sett ett avsnitt får jag ont i käken, sååå spänd har jag varit!