lördag 7 september 2019

Och så var det lördag ....


Vaknar tidigt, vid fyra, sen halv fem, fem .., drömmer ., lyssnar till P1 .., och åker till affären vid sjutiden. Kvart över kommer Johanna och vi går in. Det var tänkt att jag skulle vara på golvet och ta frukten, men Johanna säger att jag kan välja kassan om jag vill och det vill jag. En bra dag blir det. 
Slutar halv tre och åker hem och sen kör vi till Skallkroken; där pv hoppar av och tänker sig att springa dom nio kilometrarna hem. 
Jag åker till det sommarhus i Haverdal där Eva från Tyresö och hennes halvlånge man tillbringar en stor del av sommaren, men nu är dom på hemmaplan och jag tänker försöka se om den där tama sparven är på plats. Lite bröd har jag med mig, men ingen pippi tittar fram. 
Plockar bort vissna blommor från pelargoniorna på uteplatsen och vänder sedan åter till Skallkroken för ett dopp i havet.


När man åker från Skallkrokens hamn till Haverdal, bär det iväg uppför Skallberget och utsikten därifrån är i mina ögon ljuvlig! Och där är smala, slingriga vägar och jag kör nästan alltid vilse när jag ska därifrån.
Vilka villor!
Vilka vyer! 


Så här ser det ut i hamnen när jag stannar till för det hett efterlängtade doppet. Nu tittar jag mot parkeringen och alla ställplatserna - där det idag bara står tre husbilar - alla svenska.


Oj, det är betydligt kyligare i havet idag .., men ååå, så skönt! 
Efter sju timmar i affären var jag  t r ö t t  och slut på när passet var till ända, kanske mest mentalt, men alla såna känslor susar iväg i havet! Det blir verkligen som ett reningsbad.
Det är högvatten idag.
Vattnet är rent och klart.


Och till vänster om bryggan, ägnar sig en pappa med sina döttrar åt krabbfiske. 
I en hink har jag tidigare fått titta på fyra stora krabbor, men nu hoppas dom på mera fångst.

Jag har inte särskilt bråttom hem .., tar av mig baddräkten och blir sittande en bra stund vid bänkarna på kajen .., tittar på andra segelbåtar och funderar över hur vi ska fixa en bra landgång till Harry. I somras hade han det knepigt när han skulle ombord och pv fick ideligen helt enkelt lyfta honom.
 Det var som om han - Harry - hade blivit lite mer räddlivad och på nåt sätt måste vi ordna det. 
Jag föreslog då pv att vi skulle lägga en bit heltäckningsmatta på däcket, så skulle det bli enklare för Harry att få fäste när han skulle ta sig på båten och visserligen blev det verkligen enklare, men det är ändå knepigt för honom att fixa det. 
Masten är i vägen, helt enkelt. 

Nu är det kväll.
Klockan är tio och vi har tittat på National Geographic som visar en dokumentär om 11:e september i New York och när World Trade Center rasade. Nej, det är inget uppbyggligt inför nattsömnen. Och man minns precis var man var och vad man gjorde .., då, när det här meddelades på radion.
Jag stod i kassan på lilla Fridhems Livs och hade en pytteliten radio bakom ryggen.
Vi (kunderna och jag) förstod INGENTING. 
Vad hände?
Var det krig på gång?

Så var det.

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Jag satt i bilen mellan två hembesök i jobbet. De sa på trenyheterna att ett litet plan flugit in i WTC.
Sen en timma senare när jag kom ut i bilen igen efter det sista hembesöket så satte jag på radion igen.
Men hjälp vad har hänt? Är det krig nu tänkte jag. Vad är det de pratar om?
Väl åter på jobbet var det ingen där trots att klockan var före 17. Alla hade gått hem för att se på tv. Så gjorde jag också...

Bert Bodin sa...

Tog du av dig baddräkten och satte dig på en bänk!!???

Vad sa förbipasserande då?

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, tänk vad det sitter registrerat i minnesbanken!Och jag minns den gamla tanten som stod och skulle betala; hon lämnade varorna och skyndade sig hemåt, så rädd att det nu skulle bli världskrig.

Bert Bodin: ja, du anar inte! :)

Ulrika sa...

Vilken härlig lördag!
Jag frstår precis det där med badet: oavsett hur jag mår eller känner innan, så är det alltid bättre efter ett bad! Speciellt dom kalla baden.

Jag har Chrille här i Rönninge över helgen och det är alldeles underbart. Vi knatade omkring på Söder igår. Åt långlunch och pratade massor som alltid, det är så roligt! :-)

Söder är fint men tacka vet jag landet. Stockholm är inte en stad för mig. Malmö däremot, där trivs jag. Och med malmöborna.
Men nu längtar jag till laxåskogen. :-)